Nuo birželio pabaigos Prienų krašto muziejuje vieši iš Prienų krašto kilusio skulptoriaus Kazimiero Sigito Straigio medžio skulptūrų paroda, kurią prieniečiai ir svečiai galės aplankyti iki rugpjūčio 5 d.

Parodoje „Skambėjimas“ – stulbinanti paukščių įvairovė. Gimstančių ir ką tik užgimusių, čiulbančių, besilinksminančių, svajojančių… Tai 2008 m. skulptoriaus Kazimiero Sigito Straigio sukurtos plastiškos medžio skulptūros. Visos skulptūros turi savitą bruožą – vertikaliomis formomis tarsi stiebdamosi į dangų jos sukuria  emocinį veržlumo įspūdį. Kiekvienas darbas atveria plačią erdvę asociacijoms, tačiau neleidžia nuklysti itin toli, prie prasmės atveda blykstelėjusios užuominos.

Menininkas K. S. Straigis gimė 1945 m. Prienų rajono Išlaužo kaime. Parodose dalyvauja nuo 1969 m. Kūrybinėje biografijoje – kelios dešimtys autorinių parodų ir daugiau nei 100 bendrų parodų Lietuvoje. Savo parodas skulptorius eksponavo ne tik Lietuvoje, bet ir Rusijoje, Lenkijoje, Švedijoje, Danijoje ir kitose šalyse. Nuo 1992 m. K. S. Straigis yra Lietuvos dailininkų sąjungos narys, o nuo 1995 m. priklauso Tėvynės sąjungos Kauno architektų ir dailininkų klubui „Sfinksas“, dalyvauja dailininkų klubo „Meno sparnai“ veikloje.

Kraštietis dirba skulptūros srityje, moka „prakalbinti“ ne tik medį, bet ir akmenį, metalą. Medžio darbai išsiskiria abstrakčios formos ekspresija, improvizacija, savita filosofija. Tokia improvizacija leidžia skulptoriui, kaip jis pats sako, „neuždaryti minties“, o palikti užsimezgusią diskusiją tarp žiūrovo ir menininko, pateikia užuominas kalbėti apie keleriopas menines prasmes, idėjas, išreikštas medžio plastikoje.

Mokslo metų pabaigoje parodą aplankė Prienų „Revuonos“ vidurinės mokyklos, „Žiburio“ gimnazijos mokiniai. Vasaros metu užsuka pavieniai lankytojai. Nepraleiskite progos užsukti ir pasigrožėti meniškais medžio kūriniais, pailsinti nuo darbų ne tik kūną, bet ir dvasią.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close