Ruduo, žiema- tamsusis metų laikas: vėlai pateka saulė, anksti leidžiasi.  Dar neprašvitus vieni mokinukai  eina į mokyklą, kiti- važiuoja mokykliniu autobusu.  Todėl svarbu, kad vaikai nešiotų atšvaitus ir būtų matomi tamsiuoju paros metu.  Tačiau dar neatsakingai žiūrima į savo ir vaikų saugumą. Dažniausiai mokiniai nenešioja atšvaitų, pamiršta juos užsidėti, kiti juos greitai pameta. Lapkričio 27 d. Klebiškio pradinio ugdymo skyrius atsiliepė į  daugiavaikių šeimų asociacios kvietimą  dalyvauti akcijoje „Būk matomas“.  Ji organizuojama trečius metus. Šios akcijos metu specialiu aparatu ant vaikų striukių buvo priklijuoti atšvaitai, kurie atitinka Kelių direkcijos  keliamus reikalavimus.  Mokiniai galėjo rinktis atšvaitą tokį,  koks patiko: mašinytę, raganaitę, dobiliuką.

Dabar mūsų pradinukai, papuošti originaliais atšvaitais, bus dar geriau  matomi automobilių vairuotojų, todėl galės jaustis saugiau kelyje.

Dėkojame akcijos globėjai Rimantei Šalaševičiūtei, akcijos vežėjui „egas“ ir akcijos rėmėjams: „Lietuvos automobilių Kelių direkcijai“, draudimo „GJENSIDIGE“ darbuotojams, kuriuos atlydėjo  VšĮ Jaunimo organizacijos vadovas Mindaugas Rukas.

Pradnių klasių vyr. mokytoja Snieguolė Arlauskienė

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close