Gražų lapkričio 22-osios rytą į Skriaudžių laisvalaikio salę sugužėjo 3-4 klasių pradinukai iš Prienų rajono mokyklų. Viktorinoje „Aš – lietuvis“, kurią organizavo Skriaudžių pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokytoja Rima Šiškauskienė, dalyvavo 6 komandos.

Šilavoto pagrindinės mokyklos mokinius ruošė Ingrida Plavaitienė ir Roma Petkevičienė; Šilavoto pagrindinės mokyklos Klebiškio pradinio ugdymo skyriaus komandą paruošė Snieguolė Arlauskienė; Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokinius viktorinai ruošė mokytojų komanda: Rita Juodienė, Laima Grinkevičė ir Regina Budžiulienė; komandą iš Prienų „Ąžuolo” progimnazijos paruošė Rasa Bartkutė; Stakliškių vidurinės mokyklos mokinius – Dalė Stankevičienė. Šeimininkų, Skriaudžių pagrindinės mokyklos mokinių, komandą konkursui paruošė mokytojos Valė Petkevičienė ir Rima Šiškauskienė.

Renginio pavadinimas „Aš – lietuvis“ pasiskolintas iš to paties pavadinimo knygos, kurią parašė žinomas gamtininkas, buvęs Skriaudžių pagrindinės mokyklos mokinys Selemonas Paltanavičius.

Renginys buvo pradėtas Lietuvos himnu. Po susikaupimo akimirkos  svečius gražiomis dainomis pasveikino Skriaudžių pagrindinės mokyklos 3 ir 4 klasių mokiniai, kuriuos dainuoti moko muzikos mokytojos Virginija Naudžiūtė bei Vilma Pučkienė. Trečiokų atliekamai dainai choreografiją parengė jų mokytoja Valė Petkevičienė.

Po linksmosios dalies komandos pristatė savo sukurtus šūkius ir emblemas, už kurias buvo skiriami taškai. Po prisistatymų viktorinos dalyvių laukė šeši turai: reikėjo atlikti užduotis iš pasaulio pažinimo sričių, atsakyti į klausimus apie Lietuvos upes, kalvas, miestus bei žinoti Lietuvos kaimynes. Istorijos sritis buvo susijusi su buvusiomis sostinėmis, prezidentais. Neklydo tos komandos, kurios žinojo svarbias Lietuvos istorijos  datas, įžymius žmones, kunigaikščius, žymias Lietuvos vietoves, dažniausiai lankomus objektus, muziejus. Atsakinėjant į klausimus apie gamtą reikėjo pasitelkti ir savo patirtį.

Po šešių turų komisija: Prienų krašto muziejaus direktorė Lolita Batutienė, Skriaudžių pagrindinės mokyklos direktorės pavaduotoja Aidutė Jurešienė ir Prienų švietimo centro metodininkė Vaida Lėckienė, turėjo labai atsakingai padirbėti, suskaičiuoti komandų surinktus taškus bei paskelbti tris geriausias komandas. Nugalėtoja tapo Prienų „Ąžuolo” progimnazijos komanda. Šilavoto pagrindinės mokyklos komandai atiteko antroji vieta, o šeimininkai, Skriaudžių pagrindinės mokyklos mokiniai, liko treti. Kitų mokyklų komandoms truputėlį pritrūko sėkmės, bet jie neliko nuskriausti – gavo paguodos prizus.

Po renginio vis laimingi išskubėjo į savo mokyklas. Beliko sutvarkyti salę ir galvoti temą kitam renginiui.

Rima Šiškauskienė,

Skriaudžių pagrindinės mokyklos

pradinių klasių mokytoja

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close