Jiezno gimnazija paminėjo Lietuvos kariuomenės dieną

Lapkričio 22 dieną Jiezno gimnazija minėjo Lietuvos kariuomenės dieną. Ta proga į svečius atvyko buvęs mūsų mokyklos mokinys, šiuo metu Lietuvos kariuomenės vyresnysis leitenantas Dalius Dulkė, kuris, kaip pats teigė, jau nebeįsivaizduoja savo gyvenimo be kariuomenės.

D. Dulkė Jiezno gimnazijoje lankosi nebe pirmą kartą, tačiau susidomėjimas šiuo žmogumi neblėsta. Pasiklausyti jo pasakojimo susirinko daug įvairaus amžiaus mokinių. Su juo lengva bendrauti, viso renginio metu jis mokėjo palaikyti ryšį su auditorija, atsakinėjo į klausimus. Mokiniai šįkart buvo itin aktyvūs. Pajutę, kad karininkas noriai atsako į kiekvieną jų klausimą, nesidrovėdami klausė net ir labai asmeniškų dalykų.

Leitenantas papasakojo apie savo kelią į kariuomenę, kario darbą. Iš jo pasakojimo sužinojome apie kasdieninį kariūno gyvenimą kariuomenėje ir misijose. Svečias ką tik grįžo iš du mėnesius trukusių patrulių pratybų, pareikalavusių daug fizinės ir dvasinės ištvermės. Mokiniai su dideliu susidomėjimu žiūrėjo kario kasdienybę iliustruojančias nuotraukas. D. Dulkė papasakojo apie užduotis, netgi pademonstravo kelias subtilybes, kurios praverstų norint ilgą laiką išgyventi gamtoje. Mažieji net pasistiebę žiūrėjo, kai svečias demonstravo savo, rodos, bedugnės kuprinės turinį. Mokiniai gerai suprato, kad kario profesija reikalauja besąlygiško atsidavimo.

Leitenantas įvardijo, kad pagrindinė kario savybė – valia. Norint kilti karjeros laiptais kariuomenėje, svarbiausia nepamiršti savo tikslų. Kariai ir karininkai kiekvieną dieną susiduria ne tik su fiziniais, bet ir su moraliniais sunkumais. Darbas iš jų reikalauja labai daug laiko, todėl jie negali dažnai grįžti į namus, pas šeimą. Atlikdami karines užduotis tam net neturi galimybių. Vardan Tėvynės saugumo jie aukoja labai daug.

Tokie žmonės, kaip vyresnysis leitenantas D. Dulkė, yra puikus pavyzdys tiek mokiniams, tiek suaugusiesiems, neretai norintiems rezultatą gauti be pastangų, vis dažniau pamirštantiems tėvynės ir patriotizmo sąvokas. Jo nuoširdus atsidavimas ir meilė Tėvynei rodo, koks turi būti tikras Lietuvos pilietis.

Eitvilė Acūtė,

Jiezno gimnazijos 3g klasės mokinė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close