Birštone nuaidėjo atvirų durų diena moksleiviams „POP profesijos Birštone. Tavo karjeros istorija prasideda čia!“

Birštono savivaldybė vasario 26 d. Birštono gimnazijos 8–12 klasių moksleiviams organizavo atvirų durų dieną „POP profesijos Birštone. Tavo karjeros istorija prasideda čia!“.

Atvirų durų dienos metu moksleiviai apsilankė Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Birštono policijos komisariate, Birštono kultūros centre, Birštono sporto ir sveikatingumo centre, Birštono viešojoje bibliotekoje, Birštono meno mokykloje, Birštono miesto tvarkymo tarnyboje, Nemajūnų dienos centre, Birštono pirminės sveikatos priežiūros centre, UAB „Birštono vandentiekis“, UAB „Birštono šiluma“, UAB „SPA Birštonas“, UAB „Eglės sanatorija“, Lėckų šeimos ūkyje, bendradarbystės centre „Spiečius“ ir Birštono savivaldybėje. Susipažino su mero, Administracijos direktoriaus, teisininko, architekto, projektų koordinatoriaus, inžinieriaus, socialinio darbuotojo, finansininko, viešųjų ryšių, civilinės metrikacijos, civilinės saugos specialisto, policijos pareigūno, mokytojo, gydytojo, kineziterapeuto, ergoterapeuto, bendrosios praktikos slaugytojo, viešbučio administratoriaus, vadybininko, bibliotekininko, masažuotojo, įstaigos vidaus procesų koordinatoriaus, sporto trenerio, inžinieriaus, režisieriaus, choreografo ir kitomis profesijomis.

Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė džiaugiasi, kad atvirų durų renginiuose dalyvavo daugiau kaip 70 moksleivių, kurie ne tik turėjo išskirtinę galimybę apsilankyti Birštone veikiančiose įstaigose, įmonėse ir iš arčiau susipažinti su juos dominančiomis profesijomis, sužinoti, kokių įgūdžių bei žinių reikia norint dirbti konkretų darbą, bet ir patys išbandyti skirtingas veiklas, atlikti užduotis, kelti rūpimus klausimus.

Pabendravę su įstaigų, įmonių vadovais, specialistais, susipažinę su įvairiomis veiklomis ir atlikę praktines užduotis, moksleiviai susirinko Birštono savivaldybėje ir su Birštono savivaldybės mere N. Dirginčiene, vicemerais V. Kederiu ir E. Citvaru bei Administracijos direktore J. Tirviene baigiamajame renginyje-refleksijoje pasidalino atvirų durų dienos įspūdžiais. Gimnazistai išsakė norą ir ateityje dalyvauti tokiuose karjeros planavimo renginiuose, o vasaros metu galbūt net ir išbandyti save savanoriaujant aplankytose įmonėse bei įstaigose.

Atvirų durų dienos iniciatyvos įgyvendinimas prisideda prie mokinių karjeros kompetencijų ugdymo, padeda jiems atrasti sau įdomias profesines kryptis, atsakyti į savo karjeros planavimo klausimus, kelti sąmoningumą ir motyvaciją, paskatina sėkmingai siekti profesinių tikslų, rinktis sparčiai kintančioje darbo rinkoje aktualias ir savivaldybėje paklausias profesijas.

Birštono savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close