Sportas – sveikatos šaltinis

Pasidžiaugę vasaros teikiamais malonumais, pailsęję Palangoje vasaros poilsio stovykloje „Pastogė“ rugsėjį Naujosios Ūtos pagridinės mokyklos mokiniai sugužėjo į klases. Čia pradinių klasių mokinių laukė maloni žinia – tris mėnesius bus įgyvendinamas mokymo plaukti projektas „Sportas- sveikatos šaltinis“.

Mokyklos pavaduotojos ugdymui Reginos Žvirblienės dėka Naujosios Ūtos pagridinės mokyklos pradinių klasių mokiniai turi galimybę mokytis plaukti. Prieš vienuolika metų, organizuodama kasmetinę vasaros stovyklą prie jūros, R. Žvirblienė nusivežė stovyklautojus į „Lino“ baseiną ir atkreipė dėmesį į tai, kad didžioji dalis vaikų nemoka plaukti. Kurdama kitų metų stovyklos programą šalia anksčiau keltų tikslų išsikėlė uždavinį išmokyti plaukti. Keletą metų stovyklos vadovai savo jėgomis sėkmingai mokė vaikus plaukti. Vėliau Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamentui paskelbus mokymo plaukti konkursą, R. Žvirblienė pateikė paraišką ir gavo lėšų projektinei veiklai vykdyti. Projekto įgyvendinimo metu pradinių klasių mokiniai mėgavosi Birštono „Tulpės“ sanatorijos baseino teikiamais malonumais, o šiais metais duris atvėrė Vazgaikiemio Visuomenės harmonizavimo parkas. Mokinukai su nekantrumu laukia išvykų į baseiną. Profesionalaus trenerio Manto Kalinausko dėka vaikai sparčiai įsisavina plaukimo įgūdžius.

„Projekto įgyvendinimas dar tik įpusėjo, bet jau galim pasidžiaugti, kad beveik visi jame dalyvaujantys mokiniai moka plaukti. Švytintys vaikų veidai, pirmieji savarankiški grybšniai vandenyje- tai, dėl ko verta paaukoti keletą bemiegių naktų, atlaikyti įtampą dėl iškilusių įvairių organizacinių nesklandumų. Nors mūsų mokykla nedidelė, bet galime pasidžiaugti aukštais pasiekimais daugelyje sričių “ su šypsena sako mokyklos pavaduotoja ugdymui Regina Žvirblienė.

Mokyklos „Jaunieji korespondentai“

1 thought on “Sportas – sveikatos šaltinis

Comments are closed.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close