Dėl A. Ruko taurės varžėsi visą vasarą

Prasidėjus rudeniui aprimęs Pociūnų aerodromas praėjusį šeštadienį vėl atgijo nuo sklandytojų gausos. Čia vyko skraidymų sezono ir Antano Ruko taurės sklandymo varžybų uždarymas bei Kauno apskrities aviacijos sporto klubo rudeninė talka, kurios metu aviacinė technika buvo paruošta žiemos miegui.

Visą vasarą vykusiose A. Ruko taurės varžybose triumfavo vienas iš stipriausių Lietuvos pilotų Vytautas Rasimavičius. Jam įteikta ne tik taurė, bet ir solidus piniginis prizas. Antras buvo Vladas Motūza, trečias – Gintas Zubė. Jie bei dar trys sklandytojai, penkiuose įskaitiniuose pratimuose surinkę daugiausia taškų, buvo apdovanoti piniginiais prizais. Tarp laimingųjų ir du prieniškiai – ketvirtą vietą užėmusi Edita Skalskienė ir šeštą – Martynas Šližys. Tarp varžybų dalyvių buvo dar trys mūsų krašto pilotai – Vytautas Paulauskas ir Vytautas Sabeckis su sūnumi Gvidu.

Varžybos ypatingos – prasidėjusios balandžio pabaigoje vyko skraidymų sezono savaitgaliais, kurių metu nevyko kitos varžybos. Tad į A. Ruko taurės varžybas įsijungti buvo galima bet kuriuo metu, net ir įpusėjus vasarai. Pilotų amžius neribotas. Štai jauniausiam dalyviui buvo tik šešiolika, vyriausiam – šešiašdešimt dveji. Dėl pagrindinio prizo kovojo 23 pilotai, įvykdyta 13 pratimų.

Antano Ruko varžybos vyksta nuo 2002 m. Kasmet jos populiarėja ir sulaukia vis daugiau dalyvių. Jų atvyksta net ir iš kitų klubų.

Antanas Rukas (1950–1992) – garsus Lietuvos sklandytojas, triskart buvusios TSRS sklandymo čempionas, rekordininkas, lakūnas-bandytojas. Nuo 1972 m. gyveno Prienuose. Žuvo autokatastrofoje.

Antano Ruko taurę 2002 metais įsteigė kartu su Antanu skraidę draugai, bendražygiai ir verslo partneriai – Vytautas Mačiulis ir Algimantas Jonušas.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close