Prienuose – paskutinė atranka į Lietuvos triatlono rinktinę

Balandžio 13 d. Prienų sporto centre vyko Lietuvos triatlono federacijos organizuotas Lietuvos pavasario akvatlono čempionatas. Toks sporto renginys Prienuose vyko pirmą kartą. Dėl čempionų titulų kovojo rekordinis skaičius dalyvių – beveik 200 sportininkų iš visos Lietuvos.

Akvatlono rungtį sudarė plaukimas Prienų kūno kultūros ir sporto centro baseine ir bėgimas to paties sporto komplekso stadione. Bendras sportininkų distancijų įveikimo laikas buvo susumuotas ir išaiškinti Lietuvos čempionai.

Dalyviai varžėsi keturiose distancijose. Pirmosios distancijos dalyviai įveikė 100 m plaukdami ir 500 m bėgdami. Čempionais tapo Frėja Ramoškevičiūtė ir Germantas Petrauskas, antrąją vietą užėmė Evelina Grybauskaitė ir Dominykas Visockas, o trečioji vieta atiteko Vanesai Vaitkutei ir Raidui Liutkevičiui.

Antrąją distanciją sudarė 200 m plaukimo ir 1000 m bėgimo rungtys. Pirmąją vietą iškovojo Saulė Rimkevičiūtė ir Karolis Mikulionis, antrąją – Akvilė Čeponytė ir Nojus Menkauskas, o trečioji vieta atiteko Arianai Čistovai ir Kasparui Ignatavičiui.

Trečiosios distancijos dalyviai įveikė 400 m plaukimo ir 3 km bėgimo distancijas. Pirmąją vietą užėmė Vilgustė Gustaitytė ir Oskaras Grigonis, antroje vietoje liko Milda Ažusienytė ir Algimantas Smolskas, o trečioje – Dovilė Aleknaitė-Rodriguez ir Jonas Saulius Jonaitis.

Paskutinės, ilgiausios, distancijos sportininkai įveikė 1 km plaukdami ir 5 km bėgdami. Čempionais tapo Ugnė Paurytė ir Jonas Beleška, antroji vieta atiteko Unei Narkūnaitei ir Povilui Strazdui, o trečioje vietoje liko Lina Vasiljevienė ir Igor Kozlovskij.

Prienuose taip pat vyko ir paskutinė atranka į Lietuvos triatlono rinktinę bei pirmoji atranka į šių metų Europos čempionatus.

Lietuvos triatlono federacijos generalinis sekretorius Dainius Šimkaitis džiaugėsi varžybų rezultatais: ,,Rezultatai iš tiesų labai nustebino. Matome didelę triatletų, rinktinės narių pažangą. Šiandien taip pat sulaukėme nemažai plaukimo sporto šakos atstovų, tad labai džiugu, kad triatletai jiems nenusileido ir parodė puikius rezultatus“.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close