Spalio 8 d. mūsų bendruomenės žmonės pastebėjo Pagirmuonio kaime stovinčią mašiną. Ja atvažiavęs žmogus vaikščiojo po ražienas, stebėjo aplinką pro žiūronus, fotografavo. Artimiausi gyventojai nutarė su juo susitikti ir sužinoti jo apsilankymo tikslus. Jis paaiškino, kad vykdo Aplinkos ministerijos pavedimą – domisi paukšteliais ir žvėreliais. Tuo ir pasibaigė pirmasis susitikimas.

Spalio 9 d. šį žmogų sutikome prie Patamulšio raisto. Susidomėję jo asmenybe, paprašėme dokumento, pasiteiravome, kokius darbus čia dirba. Pasirodo,  tai ornitologas. Jis stebi, registruoja rudenį praskrendančius paukščius. Žmogus turi vietovės žemėlapį su pažymėtomis vietomis, kurias turi aplankyti. Pakalbėjus paaiškėjo, kad praskrendantys paukščiai tose ražienose nutupia pasimaitinti, pailsėti. Fotoaparatu juos stengiasi užfiksuoti, įamžinti retesnius praskrendančius paukščius. Ornitologas labai susirūpinęs kalbėjo, jog vaikščiodamas po laukus nepastebi kurapkų šeimynėlių, su jauduliu prašė padėti žiemojančioms kurapkoms.

Nieko nelaukdami paskambinome į seniūniją išsiaiškinti, ar niekas neužsiregistravo, jog dirba seniūnijos teritorijoje. Atsakymas buvo neigiamas.

Kodėl mums tai rūpi? Šiais neramiais laikais padaroma daug kraupių nusikaltimų, žmonės apvagiami ir visa tai iki galo neišaiškinama. Vienas iš Dvylikių bendruomenės tikslų – burti savo kaimo žmones bendram reikalui. Raginame būti budrius, stebėti savo aplinką, nelaukti pagalbos iš kitur, padėti vieni kitiems. Kai pats saugosiesi ir kovosi už save, savo kaimą, gyvenamąją aplinką, tuomet padės ir kitos institucijos.

Dvylikių kaimo žmonės turi karčios patirties. Prieš kelis metus buvo apvogtos kelios Dvylikių gyvenvietės sodybos. Eita pas tuos žmones, kurie turėjo kuro atsargų, smulkaus brangaus inventoriaus. Prieš tai panašios vagystės buvo įvykdytos ir Pakuonyje. Patikėkit, čia vedlys būna vietinis informatorius, kuris gerai žino savo kaimynų gyvenimą.

Šiemet, vieną ramią pavasario naktį, iš Dvylikių kaimo sodybos buvo pavogtas japoniškas traktoriukas. Tai padaryta gana įžūliai: virvėmis ištemptas iš klojimo per kiemą, pro gyvenamojo namo langus, per žieminių javų lauką į kelią ir pakrautas į autobusiuką. Iš kažin kur atvažiavęs žmogus nežinotų, kur tas laimikis yra.  Na ir kas, kad policijai pranešta. Atsakymas – tiriame. Savininkas iškabino lapelius su prašymu padėti, išvežiojo į tolimesnes apylinkes, gal žmonės kažką matė, gal kažką žino, tačiau viskas veltui.

Mūsų bendruomenė kreipiasi į visus žmones, kad nebūtume abejingi sau ir kitiems. Neužsidarykime savyje, stebėkime aplinką, padėkime bėdoje.

 

                                                                     Dvylikių kaimo bendruomenė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close