Užuguosčio seniūnaitijoje, priklausančioje Stakliškių seniūnijai, veikia dvi bendruomenės „Užuguostis“ ir „Radasta“.

„Radasta“, susikūrusi daugiau kaip prieš pusantrų metų, vienija 30 narių, tačiau aktyviai veikloje dalyvauja 11 žmonių. Jie glaudžiai bendradarbiauja su biblioteka ir bažnyčia, rengia projektus ir tikisi sėkmingai dalyvauti vietos veiklos grupės projektuose. Šiai bendruomenei vadovauja Danutė Adamonienė, kuri kartu yra ir Užuguosčio seniūnaitė.

Bendruomenės tikslas šiuo metu yra atstatyti sudegusius parapijos namus. Su šiuo projektu pirmininkė sako, kad tikisi patekti į 2014–2020 metų etapą.

Bendruomenė prisideda prie garsiųjų Užuguosčio bažnyčios atlaidų organizavimo, su Stakliškių seniūnija rengia šv. Velykų renginius, bendradarbiauja su Pieštuvėnų moterų ansambliu bei gretimai esančia Kaišiadorių rajono Varkalių seniūnija.

– Padedami klebono Aurymo Tarasevičiaus rengiame derliaus šventes, šventiname naujojo derliaus duoną ir kitas sodo ir daržo gėrybes, – pasakojo D. Adamonienė.

Bendruomenės pirmininkė džiaugiasi, aktyviais bendruomenės nariais: ūkininkais Mykolaičiais, Vida Čepuliene, Danute Našlėniene, Donata Jatautiene, Antanu ir Daiva Krūveliais, kurie visada mielai dalyvauja renginiuose ir įvairiose talkose.

Vos susikūrusi bendruomenė pradėjo organizuoti gražias šventes, pavyzdžiui, Motinos ir Tėvo dieną. Prie švenčių gražiai su muzikine programa prisideda bibliotekos vedėjos Rasos Žvirblienės vadovaujamas ansambliukas. Vaikai taip pat deklamuoja eiles, o Emilija Krūvelytė groja fleita, Ligita Čepulytė – smuiku.

Pasak seniūnaitės, bandome mokytis gyventi gražiau ir tvarkingiau, bandom daryti tai, kas gera, o kaip išeis – pamatysime vėliau. Štai su Stakliškių seniūno G. Kaminsko pagalba buvo sutvarkytas apšvietimas, imamasi ir kitų gražių iniciatyvų gyvenimo kokybei gerinti. Žinoma, tai dar tik veiklos pradžia, bet reikia tikėtis, kad ji taps matoma ir akivaizdi visiems gyventojams.

Graži žemdirbių pagerbimo šventė ir padėkos šventė buvo surengta spalio 20 dieną Užuguosčio bažnyčioje. Kol nėra parapijos ar bendruomenės namų, klebonas visus savo žmones glaudžia bažnyčioje. Renginys prasidėjo Rožinio malda, po to susirinkusius užuguostiečius pasveikino bendruomenės pirmininkė ir Pieštuvėnų moterų ansamblis. Vėliau padėkos žodį žemdirbiams tarė mokytojas V. Krūvelis, primindamas, kad visais laikais duona buvo pasiekiama darbu, nes tik darbas brandina rugio grūdą kasdieninei duonai. Su žemės ūkio darbų pabaigtuvėmis sveikino ir svečiai iš Varkalių seniūnijos, Stakliškių seniūnijos seniūnas G. Kaminskas. Jis ūkininkui R. Mykolaičiui už meilę žemei ir gimtinei, už išaugintą duoną įteikė padėką, o visiems derliaus dienos proga palinkėjo, kad nepritrūktų duonos ant kasdieninio stalo. Puikų ir nuotaikingą koncertą užuguostiečiams dovanojo Stakliškių kultūros ir laisvalaikio centro ansamblis, vadovaujamas Vidos Beliukevičienės.

Prieš šv. Mišias, kurias aukojo klebonas A. Tarasevičius, buvo pašventintas duonos kepalas, kurį prie Dievo stalo atnešė ūkininkai Mykolaičiai.

Klebonas gražiai kalbėjo apie žemdirbių triūsą, apie kasdieninį žmonių darbą ir šventą duoną ant kiekvieno stalo. Ir apie padėką Dievui, už jo matomas ir nematomas, tačiau juntamas geradarystes žmogui.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close