Laiškas redakcijai. Sustojęs laikrodis

Gamtos laikrodis rodo vasaros pabaigą, kaimo žmonės verčiasi per galvą, norėdami visur suspėti, o svarbiausia – nesulydyti derliaus.

Būdavo, švilpia, ūžia, kaukia žemės ūkio produktus surenkantys įrenginiai ir mašinos, dieną naktį burzgia ventiliatoriai, skuba prekiniai automobiliai.

Šiuo metu sandėliuose stūgauja laukinis vėjas. Bulvių, runkelių ir grūdų aruodai tušti. Pačiame kaimo centre palaidotas bendraliaudinis turtas. Žuvo žemės ūkio kompleksas kartu su savo šeimininkais. Pašaliais bastosi darbo negaunantys jaunuoliai. Nenaudojamus įrankius graibsto pravažiuojantys verslininkai.

Administraciniame pastate ir vaikų darželyje – laidojimo įranga ir kaimo kryžius. Čia sueina visi keliai. Vaikų darželyje dega žvakės, žmonės atsisveikina su kolūkiete Verute.

Kaimo pirkelėse gęsta žiburiai. Tvyro mirtina tyla. Į kaimą sėlina skurdas ir badas.

Vienas kitas vaikutis, nemokantis užsirišti batelių ir užsisegti paltuko sagų, žeme vilkdamas kuprinę braunasi į miestą. Ten, mokykloje, vyksta socialinė diagnostika, mokoma verslo ir kitų gudrybių. Nūdienos prasmė ir tikslas – pinigai.

Spengianti tyla – sustojo kaimo laikrodis.

Aldona Padegimaitė

2 thoughts on “Laiškas redakcijai. Sustojęs laikrodis

  1. ką ta moterėlė vartoja? rašo visišką mėšlą ir vaidina kūrėją.

  2. Stilius man primena tokias senas J.Bulotos ar V.Žilinskaitės humoreskas – parodijas. O šita moterėlė rimtai rašo?

Comments are closed.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close