Dalyvavo piešinių konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“

Jau keletą metų „Revuonos“ vidurinės mokyklos mokiniai dalyvauja Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro (LGGRTC) kartu su Švietimo ir mokslo ministerija organizuojamame nacionaliniame mokinių konkurse „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija“.

Šiais metais mūsų mokyklos šeštokė Miglė Buzaitė ir dešimtokė Lukrecija Bacvinkaitė konkursui piešė piešinius. Abi mergaitės savo amžiaus grupėse užėmė trečiąsias vietas. Lukrecijai ir Miglei buvo įteiktos atminimo dovanos ir kvietimai dalyvauti istorinėje pažintinėje vasaros stovykloje.

Pirmąją vietą užėmė buvęs mūsų mokyklos mokinys Arnas Deltuva. Konkurso pirmųjų ir antrųjų vietų laimėtojai buvo pakviesti į apdovanojimo šventę Vilniaus mokytojų namuose. Renginio metu laureatus sveikino europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Lietuvos Respublikos Seimo narys Vytautas Juozapaitis, disidentinio judėjimo dalyvis, europarlamentaro Vytauto Landsbergio patarėjas Andrius Tučkus ir kiti svečiai.

Renginį vedė ir visus kartu dainuoti kvietė žymi lietuvių liaudies dainų atlikėja Veronika Povilionienė. Šventėje dalyvavo ir Arnas Deltuva. Be kitų apdovanojimų, Arnas gavo kvietimą vizitui į Europos Parlamentą Briuselyje.

Vaikus konkursui ruošė dailės mokytoja metodininkė Aušra Deltuvienė.

 

Vytautė Kurtovienė,

„Revuonos“ vidurinės mokyklos mokytoja

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close