Kaip teisingai pasirinkti ir naudoti kaukes veidui?

Veido kaukės yra vienos efektyviausių veido priežiūros priemonių, padedančių išspręsti nemažai odos problemų. Tinkamai parinkta veido kaukė gali padėti drėkinti odą, pašalinti riebalų perteklių, pagerinti porų būklę bei pašalinti nešvarumus. O ir kaukių pasirinkimas šiandien tikrai be galo platus. Vienos tokių – veido lakštinės kaukės. Taigi, kaip pasirinkti kaukes ir kaip išvengti jų naudojimo klaidų?

Kaip pasirinkti kaukę?

Šiandien prekybos kosmetikos prekybos vietose ir vaistinėse galima rasti raminančių, skaistinančių, drėkinančių, išsiskiriančių inovatyviomis technologijomis. Kaukės paprastai būna pritaikytos tam tikrai veido vietai, sakykim, paakiams ir sritims šalia veido: kaklui, dekoltė sričiai ir kt. Labai svarbu atsakingai nustatyti savo odos tipą. Kitaip kaukė atneš daugiau žalos, nei naudos. Specialistų teigimu, geriausia veido kaukę rinktis pagal veikliąją medžiagą ir odos tipą. 

Ilgą laiką bene vienintelėmis kaukėmis buvo gaminiai kremo pavidalu. Šiandien vis labiau lyderio pozicijas užsitikrina lakštinės veido kaukės. Tai veido kaukės, praturtintos įvairiais naudingais odai vitaminais, mineralais ir medžiagomis. Todėl išsirinkti sau tinkamiausią tikrai nesudėtinga. 

Kaip naudojama lakštinė veido kaukė?

Pirmą kartą užsidėti lakštinę veido kaukę gali būti šiek tiek sudėtinga. Išskirsime pagrindinius žingsnius, kaip ją užsidėti:

  • Kruopščiai nuvalykite veidą. Tiesiog privalu  pradėti nuo tinkamo odos  paruošimo. Ją reikia paruošti nuvalant makiažą, kruopščiai nuplaunant veido odą prausikliu ar nušveičiant šveitikliu ir nusausinant jį rankšluosčiu.
  • Toliau seka pačios kaukės uždėjimas. Išimkite kaukę iš pakuotės ir padenkite ją ant veido odos taip, kad ji užimtų kuo didesnį odos plotą. Laikykite ją 15-20 minučių.
  • Paskutinis žingsnis – kaukės nuėmimas. Nuėmę kaukę, švelniai įmasažuokite likusį serumą į odą. Labai padės ir geros emocijos – tiesiog džiaukitės švaria, pamaitinta ir spindinčia oda. 

Lakštinių kaukių naudojimo klaidos

Praktika rodo, kad nepaisant gana lengvo ir greito lakštinių kaukių naudojimo, dažna moteris vis tik neišvengia klaidų. Kokios jos? Pirmiausia – jau minėtas prastas odos paruošimas. Tuomet – paviršutiniškas instrukcijos skaitymas. Dažniausiai tokių kaukių naudojimo būdas smarkiai nesiskiria, tačiau gali skirtis jos rekomenduojamas laikymo ant veido laikas ir kiti dalykai. 

Toliau seka prastai prigludusi kaukė. Jeigu kaukė nėra iki galo priglaudžiama prie odos, lieka susiraukšlėjusių tarpų. Prireikus, kai kurias lakštinės kaukės vietas galima dar labiau įkirpti – taip ją galima pritaikyti prie kiekvieno individualių veido linkių.

Daugelis moterų galvoja, jog palaikius ilgiau kaukę bus efektyvesnis rezultatas. Tai klaidingas požiūris. Kaukę privalu laikyti ant odos tiek laiko, kaip nurodyta ant pakuotės. Kai kaukė išdžiūsta gali prasidėti atvirkštinis variantas – kaukė ištrauks visą drėgmę iš veido odos. Galiausiai – nepamirškite drėkinamojo kremo po kaukės panaudojimo. Jis tarsi užrakina drėgmę odoje.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close