Į KĄ ATKREIPTI DĖMESĮ PERKANT DVIRATĮ VAŽINĖJIMUI MIESTE?

Dviratį mėgstame ne tik už ekologiškumą, bet ir dėl neišpasakyto praktiškumo. Juo galima kuo puikiausiai nardyti transporto kamšių užkimštomis gatvėmis, lengvai įveikti keliolikos kilometrų atstumus, mėgautis kelionėje pasitinkančiais gamtos vaizdais. Tiesa, vieni dviračiai būna pritaikyti važiuoti bekele, miškų takeliais, o kiti tinka važinėti tik miesto gatvėmis. Pakalbėsime apie tai, koks gi dviratis labiausiai tinka važinėti mieste.

Kokios savybės būdingos miesto dviračiams?

Savaime aišku, jog miesto dviratis yra skirtas važiuoti kieta kelio danga. Šio dviračio padangos įprastai būna vidutinio pločio, jis kartais turi ir amortizatorius. Pilnai sukomplektuotas šio tipo dviratis turi kojelę, apsaugą nuo purvo ir apšvietimo lempą. Taip pat galima reguliuoti jo vairo padėtį, toks dviratis garsėja patogia sėdyne. Tiesa, dėl platesnės apimties komplektacijos jis būna sunkesnis. Miesto dviračiai būna klasikinės formos arba sulankstomi. Jie turi tris arba septynias greičio reguliavimo pavaras, o grandinė turi uždarą apsaugą, todėl drabužiams nėra įmanoma į ją įsipainioti. Miesto dviračių vairo forma yra lenkta, o atstumas nuo vairo iki sėdynės trumpesnis nei kitų rūšių dviračių.

Kuo skiriasi moteriški dviračiai nuo vyriškų?

Dviračiai, kurių rėmo konstrukcija yra žemesnė, labiausiai yra populiarūs moterų tarpe. Nors jie būna sumontuoti ir atskirai – moterims arba vyrams. Moteriškų dviračių apačia yra žema, kad nereikėtų aukštai iškelti kojos. O dviratis vyrams turi vamzdį rėmo viršuje. Ant šio rėmo vamzdžio vaikinai dažnai mėgsta pasisodinti merginas ir jas arčiau ar toliau pavėžėti. Taip jaučiamas karštas kontaktas tarp įsimylėjėlių. Savaime aišku, dėl abipusio saugumo tokius romantiškus pavėžėjimus geriau praktikuoti užmiestyje ar parkuose, o ne intensyvaus eismo gatvėse, kur menkiausias netikęs krustelėjimas gali sukurti avarinę situaciją.

Dar yra pastebimas vienas būdingas skirtumas tarp moteriškų ir vyriškų dviračių, tai jų spalvų gama. Vyriški dviračiai, kaip nuo senų laikų tebėra įprasta, būna tamsesnių, šaltų spalvų, o moteriški dviračiai iš tolo šviečia šviesiomis, šiltomis, akį viliojančiomis spalvomis. Jeigu kilo noras kuo greičiau nusipirkti miesto dviratį, negaiškite veltui laiko ir tuoj susisiekite su internetine parduotuve: https://www.aleina.lt/246-miesto-dviraciai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close