Stakliškių  vidurinėje mokykloje netradicinio ugdymo veikla prasidėjo birželio pirmąją savaitę. Palikę klases ir įprastinę mokymosi aplinką, mokiniai lavino savo gebėjimus nekasdieniniuose užsiėmimuose. Keleri metai iš eilės mokykloje vyksta projektas „Meistrų miestas“, kurio metu vykdomos netradicinės veiklos ir atliekamos skirtingos užduotys. Šių metų uždavinys   – prie mokyklos apgyvendinti dramblį. Kad šis egzotinis gyvūnas puikiai jaustųsi ne prasčiau  negu Afrikoje ar Indijoje, stengėsi visi: darbininkai, mokiniai ir mokytojai. O labiausiai visi dėkoja šios iniciatyvos sumanytojams – mokyklos direktoriui Povilui Veteriui ir dailės mokytojai Linai Andriukevičienei.

Šiam kūriniui gimti reikėjo įvairios medžiagos: medžio, popieriaus, klijų, vielos. Buvo naudota papje maše tachnika, matmenys atitiko natūralaus dramblio dydį. Projektas vyko dvi dienas. Paskelbus sumanymą kaip bitelės ratuotos visi skubėjo su lauknešėliais, kupinais laikraščių ir įvairių popieriaus skiaučių. Rezultatas visus džiugino. Tai nuotaikingas, stilizuotas meno kūrinys.

Mokytoja Birutė Mitkevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close