Adventinis laikotarpis tai – atėjimo, laukimo, atsinaujinimo ir ramybės metas. Bažnyčios liturginiame kalendoriuje jis turi savo simbolius ir ženklus, o mūsų gyvenimas šiuo laikotarpiu atspindi įvairius papročius ir tradicijas. Tai laikas, kai norisi būti geresniems, jautresniems, dalintis su kitais savo šypsena, nuoširdumu, suteikti aplinkiniams džiaugsmo.

Adventinio pasiruošimo metu žmonės gali nedaryti nieko, nuobodžiauti, bet laukiant galima užsiimti kažkuo svarbiu ir reikšmingu. Labdaros ir gerumo akcijų prieš Kalėdas gausybė. Dalijimosi prieš Kalėdas tradicija eina iš ankstyvųjų krikščionybės amžių. Tai Šv. Mikalojaus, kurį Bažnyčia mini gruodžio 6 d., dalijimosi dvasia, jo skleista kultūra. Būdamas labai turtingas jis nusprendė dalinti savo turtą skurdžiams, vaikščiodamas naktimis miestelio gatvėmis, per tvorą permesdavo įvairių dovanų neturtingiesiems.

 Mūsų mokyklos 5-8 klasių mokiniai etikos pamokų metu daug kalba apie gerumą, mokėjimą atjausti, gebėjimą daryti gerus darbus ir išmokti dalintis. Vaikai nusprendė, kad ir jie nori ir gali dalintis. Labdara gali būti labai įvairi, ir nebūtinai brangiai kainuojanti: galime kažkam paskirti savo laiko, parašyti ir įteikti kalėdinius sveikinimus, todėl mokiniai mokykloje ir namuose gamino kalėdinius atvirukus, paruošė saldžius lauktuvių krepšelius ir, vadovaudamiesi principu, kad žmogų gydo vaistai, tačiau labai gydo ir kito žmogaus buvimas šalia, supratimas ir atjauta, kartu su mokytoja Reda ir socialine pedagoge Asta apsilankė Balbieriškio palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninėje.

Vėl baigiasi metai. Niūrus ir drėgnas gruodis greitai užleis vietą ateinančiam Naujųjų metų mėnesiui, sausiui. Lai prasidėsiantys metai atneš pasikeitimų ne tik į gamtą, bet ir į kiekvieno mūsų sielą. Dalydami gerumą, šilumą bei darydami gerus darbus prasmingai laukiame Kalėdų švenčių.

Mokytoja Reda

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close