Užsiėmimų metu mokėsi geriau pažinti save ir kitus

2019 metų antrąjį pusmetį Prienų rajono savivaldybės socialinių paslaugų centro socialinės darbuotojos, dirbančios su šeimomis, Irena Danilevičienė, Aistė Morkūnienė ir Birutė Songailienė, organizavo net 13 prevencinės programos „Linas“ užsiėmimų vaikams.

Kiekvieną trečiadienį grupėse vykdavo įvairios veiklos. Vaikai mokėsi pažinti jausmus, atpažinti kitų emocijas, suprasti, kas yra vienatvė, liūdesys, ką reiškia draugystė, sužinojo, kokia turi būti vaikui artima aplinka, kaip įveikti iškilusias problemas ir kt. Kiekvienas susitikimas buvo skirtingas ir prasmingas, siekiant išklausyti kiekvieną vaiką, išgirsti jo nuomonę, pajusti tai, ką jaučia jis. Džiugu, kad vaikai aktyviai dalyvavo įvairiose veiklose. Buvo galima jausti, kaip stiprėjo tarpusavio draugystės, bendrumo jausmas, augo savivertė ir dalyvių pasitikėjimas savimi. Visą prevencinės programos veiklą nuolat stebėjo ir pliušinis žaisliukas, kuris vis keisdavo savo svečiavimosi vietą.

Informaciją parengė socialinė darbuotoja, dirbanti su šeima Birutė Songailienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close