Birštone tęsiasi nemokami „Kino karavano“ seansai

Vasarai įpusėjus, nemokamų lauko seansų projektas „Kino karavanas“ tęsia kelionę po Lietuvą ir lankosi Birštone. Prie „Tulpės“ sanatorijos bus parodyti dar du „Kino pavasario“ ir lietuvių kino klasikos filmai. Šį penktadienį, liepos 26 d. 22 val., birštoniečiai galės išvysti garsios lenkų režisierės Malgorzatos Szumowskos juostą „Veidas“.

Šiltuoju metų laiku, bendradarbiaujant su Birštono kultūros centru, bus surengtas dar vienas seansas: rugpjūčio 10 d. 21.30 val. lietuvių kino klasika tapusios Vytauto Žalakevičiaus restauruotos dramos „Jausmai“ (1968 m.).

„Visi ne kartą esame girdėję ar patys kartoję posakį „gyvenime – kaip kine, o kine – kaip gyvenime“. Tokią daugiasluoksnę patirtį mums visada leidžia išgyventi geras ir kokybiškas kinas – nagrinėjantis svarbias socialines, politines, psichologines temas, nebijantis emociškai stiprių, kartais šokiruojančių klausimų ir emocijų. Būtent toks yra ir šiųmetinis „Kino karavanas“. Kviesdami į jo seansus visoje Lietuvoje norime priminti – nesvarbu, kokia įspūdinga scena vyktų ekrane ar kaip pasibaigtų filmas, už viską įdomiau yra tik gyvenimas“, – nuotaikingai sezoną pradeda pagrindinio projekto partnerio „Telia“ rinkodaros vadovė Vaida Jurkonienė. 

Šaržuota istorija iš Lenkijos

Jacekas labiausiai mėgsta sunkųjį metalą, savo merginą ir šunį. Mažas gimtasis miestelis – parapijiečiai ir net šeima – laiko jį juokingu keistuoliu. Vaikinas dirba statybininku prie didžiausio Lenkijos projekto – kartu su kitais stato Jėzaus skulptūrą, kuri bus aukštesnė net už stovinčią Rio de Žaneire. Tačiau darbo metu nutikus baisiam nelaimingam atsitikimui, atsiskleidžia artimųjų ir visų tikinčiųjų tikrieji veidai.

Filmo „Veidas“ anonsas: https://www.youtube.com/watch?v=NFfnY_alTuw

Geriausias visų laikų lietuvių vaidybinis filmas

1995 m. kino šimtmečio proga lietuvių kino kritikai klasiko V. Žalakevičiaus „Jausmus“ išrinko geriausiu visų laikų lietuvių vaidybiniu filmu. Filme pasakojama dvynių brolių Kasparo ir Andriaus gyvenimo istorija. Baigiantis karui vienoje Kuršių marių pusėje šeimininkauja vokiečiai, kitoje – sovietai. Pamario žvejo Kasparo žmona Morta gimdydama miršta. Jaunas našlys, likęs su dvyniais, keliasi per įlanką pas brolį Andrių, gyvenantį su buvusia Kasparo mergina Agne. Pastaroji neslepia nepasitenkinimo, įduoda atvykėlį milicininkui. Persipina herojų jausmai: Kasparo, jo brolio Andriaus, pačios Agnės, vis dar puoselėjančios aistrą Kasparui, Janės, simpatizuojančios Kasparui, tačiau ištekėjusios ir susisaisčiusios su protestuojančiais prieš sovietų valdžią.

2019 m. „Kino karavano“ vasaros repertuaras: https://kinopavasaris.lt/lt/kino-karavanas

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close