Iš festivalio Batumyje grįžo ne tuščiomis

Balbieriškio bendruomenės vyresniųjų liaudiškų šokių grupė „Ringis“ (meno vadovas Raimundas Markūnas) liepos 7–12 d. dalyvavo Batumyje (Sakartvelas) vykusiame tarptautiniame šokių festivalyje-konkurse „GoldenWaterfall 2019“ (Auksinis krioklys 2019).

Balbieriškio kolektyvas buvo parengęs bendrą programą su Klaipėdos kultūros centro Žvejų rūmų tautinių šokių kolektyvu „Vėtra“ (meno vadovas Vilius Šleinius). Didžiausiose Batumio scenose sukosi aštuonios balbieriškiečių ir šešios klaipėdiečių poros, kurioms akompanavo „Vėtros“ kapela.

Po trijų varžytuvių dienų, kai kasdien kiekvienas kolektyvas žiūrovams ir komisijai pašokdavo po tris šokius, susumavus rezultatus „Ringio“ ir „Vėtros“ programa liaudies šokių kategorijoje buvo įvertinta pirmąja vieta. Festivalio „Grand Prix“ taip pat atkeliavo į Lietuvą – jį pelnė Zarasų kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvas „Ežerūnas“. „Vėtros“ kaimiška kapela muzikantų kategorijoje buvo įvertinta aukščiausiu apdovanojimu – „Grand Prix“.

Kolektyvams, užėmusiems prizines vietas, buvo įteiktos taurės, o kiekvienas narys apdovanotas medaliais, diplomais, atminimo suvenyrais.

Į festivalį iš dvylikos pasaulio šalių atvykę kolektyvai ne tik varžėsi, bet ir pristatė savo šalis. Lietuviai iš kitų šalių dalyvių išsiskyrė autentiška apranga – „Ringis“ buvo pasipuošęs suvalkietiškais, „Vėtra“ – Klaipėdos krašto kostiumais.

„Daug kas – ir žiūrovai, ir kitų šalių dalyviai – domėjosi mūsų kostiumais, klausinėjo apie audinius, puošybą. Buvo puiki proga papasakoti apie Lietuvos regionus, jų panašumus ir skirtumus, lietuviškas tradicijas“, – pasakojo „Ringio“ meno vadovas R. Markūnas.

Lietuviai tolimoje šalyje lankėsi Lietuvai ypatingą – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) – dieną, tad nepraleido progos ant Juodosios jūros kranto kartu su viso pasaulio lietuviais sugiedoti „Tautišką giesmę“. Prie šokėjų prisijungė ir lietuviai turistai bei kitame festivalyje dalyvavęs vilniečių kolektyvas. Žinoma, sulaukė ir didelio kitų šalių atstovų susidomėjimo bei nuoširdžių plojimų.

Ringiečiai pasakojo, kad iš pradžių policininkai gan įtariai žiūrėjo į jų pasiruošimą „Tautiškos giesmės“ giedojimui, bet vėliau plojo kartu su gausiu būriu žiūrovų.

Šokėjai ne tik dalyvavo festivalyje-konkurse, bet ir turėjo galimybę aplankyti kelis Gruzijos miestus ir kaimelius, pasigrožėta egzotiška gamta, kriokliais, kalnų didybe ir požemių karalyste, išmėginti Juodosios jūros bangų gaivą, susipažinti su nacionaline gruzinų virtuve ir jos išskirtinumu, gruzinų svetingumu, eismo ypatumais…

Nors kelionė buvo gan varginanti – teko skristi per Stambulą, o grįžti ne į Vilnių, bet į Rygą, ir vienas lagaminas buvo pasimetęs, bet, pasak R. Markūno, kiekviena kelionė ne tik skatina pasitempti, jausti atsakomybę už save, kolektyvą ir Lietuvą, bet ir dovanoja būrį naujų draugų bei daugybę neišdildomų įspūdžių.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close