Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai – tarptautinio Toyamos prefektūros meno ir kultūros asociacijos konkurso laimėtojai

                Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai sėkmingai dalyvavo tarptautiniame konkurse „Toyama Prefectural Children’s Festival“, kurį jau 40 metų rengia Toyamos prefektūros meno ir kultūros asociacija.

                         Pirmąją vietą, aukso medalį ir atminimo dovaną pelnė 7 klasės mokinė Gabija Kuzmickaitė (dailės mokytoja metodininkė Aušra Deltuvienė). Ji savo darbe pavaizdavo ilgą duonos kelią nuo rugių lauko iki mūsų stalo, merginą ir vaikiną, dėvinčius tautinius rūbus, bei Lietuvos simboliais tapusius paukščius – gandrus.

                         Danielius Aldakauskas ir Dominykas Uleckas (8 klasės mokiniai) tapo antrosios ir trečiosios vietos bei sidabro ir bronzos medalių, diplomų laimėtojais. Darbus konkursui paruošti padėjo dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rasa Uleckienė. Danielius savo darbe piešė senuosius lietuvių liaudies audinių raštus, medinių klumpių raižinius, o Dominykas įprasmino Lietuvą išgarsinusį lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno didvyrišką skrydį per Atlanto vandenyną – nupiešė jų eksperimentinį lėktuvą „Lituanica“ ir Europos bei Amerikos žemynų žemėlapio kontūrus. Mokinių kūrybiniai darbai supažindino tolimos Rytų Azijos šalies, esančios salyne tarp Ramiojo vandenyno ir Japonijos jūros, žmones su Lietuvos valstybe, parodė mūsų tautos darbštumą ir drąsą, gamtos grožį, siekį būti laisviems ir nepriklausomiems.

                         Džiaugiamės galimybe dalyvauti tarptautiniuose konkursuose ir dėkojame Prienų švietimo pagalbos tarnybai už rengiamas rajoninio mokinių piešinių konkurso „Lietuva Japonija“ atrankas, taip pat Vytauto Didžiojo universiteto Japonijos klubo „Hashi“ atstovams, kurie pirmieji paskatino Prienų krašto mokinius dalyvauti šiame tarptautiniame konkurse.

                         Pirmą kartą rajoninė konkurso atranka vyko 2011 metais. Tarptautinio konkurso laimėtojai buvo pagerbti 2012 metais Kovo 11- osios, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos, minėjime Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Apdovanojimus jiems įteikė tuometinė Japonijos ambasadorė Lietuvoje Jos ekscelencija Kazuko Shiraichi ir Japonijos ambasados Lietuvoje asistentė kultūros reikalams Kristina Simonaitytė.

 

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Rasa Uleckienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close