IT konkursas atskleidė meilę augintiniams

„Revuonos“ pagrindinėje mokykloje buvo surengta rajoninio informacinių technologijų konkurso „Įdomus gyvūnas“ baigiamoji šventė. Konkursas – jau keturioliktas. Tema kasmet keičiasi, tačiau nesikeičia tikslai ir uždaviniai. Konkursu siekiama skatinti mokinius naudotis populiariausiomis kompiuterinėmis programomis ir technologijomis, ugdyti norą reikšti savo mintis pasitelkiant IT, skatinti kūrybiškumą, susipažinti su kompiuterio sandara bei ugdyti gebėjimą konstruoti.

 

Šiais metais konkursui buvo pateikti 65 darbai: 19 erdvinių ir 46 kompiuteriniai. Darbus pateikė 72 mokiniai iš 9 rajono mokyklų, mokiniams pasiruošti padėjo 19 mokytojų.

Konkursui pateikti erdviniai darbai sukurti iš panaudotų kompiuterio detalių. Kompiuterinių darbų kategorijai buvo galima pateikti savo sukurtą filmą, piešinį, pateiktį ar koliažą.

Konkursui pateiktus darbus vertino komisija, kuri išrinko dviejų darbų kategorijų nugalėtojus trijose amžiaus grupėse.

Šiais metais pirmas vietas laimėjo Saulius Malinauskas (Išlaužo pagrindinė mokykla, mokyt. J. Knašienė), Donata Raguckaitė („Revuonos“ pagrindinė mokykla, mokyt. R. Alaburdienė), Rima Rasimaitė („Žiburio“ gimnazija, mokyt. Ž. Jurkšienė ir D. Sabanskienė), Tomas Pašukevičius (Stakliškių gimnazija, mokyt. D. Stankevičienė), Dainius Bieliauskas (Stakliškių gimnazija, mokyt. V. Noreika), Kęstutis Aleksevičius ir Karolis Aponas („Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyrius, mokyt. I. Kuzminskienė).

Konkurso nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti diplomais ir asmeninėmis dovanomis, o visi konkurso dalyviai bei mokytojai – padėkos raštais.

Konkursą organizuoja „Revuonos“ pagrindinė mokykla kartu su Prienų švietimo pagalbos tarnyba ir Prienų rajono informacinių technologijų mokytojų metodiniu būreliu.

Konkurso pagrindinis rėmėjas – UAB „Prienų kompiuteriai“. Įmonės vadovai Dainora ir Darius Kuliešos ne tik kasmet dalyvauja vertinant konkursui pateiktus darbus, bet ir pasirūpina dovanomis nugalėtojams.

Sveikindamas konkurso dalyvius D. Kulieša linkėjo kurti ne tik konkursams – kūryba turėtų lydėti kiekvieną dieną.

„Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė džiaugėsi, kad iš konkursui pateiktų darbų matyti, jog vaikai myli gamtą – IT darniai susipina su gamta.

Konkurso vertinimo komisijos narė mokytoja Rasa Uleckienė sakė, kad vertintojus džiugino vaikų meilė savo augintiniams, nes dauguma jų kompiuteriniuose darbuose pasakojo apie arčiausiai esantį gyvūną – namų augintinį. R. Uleckienė pateikė pastabų ir pastebėjimų, kokias klaidas dažniausiai daro jaunieji kūrėjai.

Šio konkurso sumanytoja „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja Rasa Alaburdienė džiaugėsi, kad daugėja konkurso dalyvių, pateikiami vis originalesni, kūrybiškesni, kokybiškesni darbai, kad vertinimo komisijos nariai nebijo sunkaus darbo, kad konkurso rėmėjai jau daug metų palaiko organizatorių iniciatyvą ir apdovanoja vaikus. R. Alaburdienės teigimu, konkurso organizatoriai susiduria su dviem sunkumais: labai sunku išrinkti nugalėtojus, nes darbų lygis – panašus, o sunkiausia – sugalvoti patrauklią temą.

Šventėje buvo galima susipažinti su konkursui pateiktais darbais – erdviniai buvo eksponuojami, o geriausi kompiuteriniai – parodyti ekrane.

Konkurso dalyvius menine programa pradžiugino „Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokiniai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close