Jaunųjų atlikėjų konkursas „Sentimentai valsui – 2016“ Dauguose

  Gegužės 5 d. Prienų meno mokyklos mokiniai dalyvavo XII respublikiniame jaunųjų atlikėjų konkurse ,,Sentimentai valsui – 2016“ Dauguose. Jau nuo ankstyvo ryto Alytaus r. meno ir sporto mokykloje skambėjo valso muzika, šurmuliavo talentingiausi Radviliškio, Raseinių, Vievio, Elektrėnų, Prienų, Kauno, Alytaus, Alytaus rajono, Marijampolės, Varėnos J. Čiurlionytės meno ir muzikos mokyklų mokiniai, mokytojai ir jų tėveliai. Visi jaunieji atlikėjai jaudinosi, stengėsi prisiminti ir pakartoti mokytojų nurodymus, susikaupti.
       Renginio vadovai Gintautas Pikūnas ir Laima Zalanskienė pasidžiaugė gausiu talentingų mokinių būriu ir linkėjo sėkmės: „Jeigu jau esate čia, tai jau esate nugalėtojai.“
Konkurse varžėsi solistai instrumentalistai bei mišrūs ansambliai. Komisijai teko sudėtingas darbas – išrinkti kiekvienos grupės geriausius bei muzikaliausius atlikėjus. Sėkmingai pasirodė Prienų meno mokyklos fortepijono 3 klasės mokinė Sandra Bačiliūnaitė (mokytoja Ilona Vasiliauskienė) ir 1 klasės akordeonininkas Edvinas Sabaliauskas (mokytoja Laura Bačiliūnienė). Jiems buvo įteikti diplomai ir atminimo dovanėlės.

Konkurso pertraukos metu vyko edukacinė pamoka-audiovizualinė šokio interpretacija ,,Spalvų šokis“, kurią vedė dailės skyriaus mokytojas Evaldas Ostrauskas. Mokytojai dalyvavo tęstiniame seminare „Valso reikšmė ir įtaka šiuolaikiniame muzikos pasaulyje“, kuriame pasidalino metodinėmis žiniomis.

Prienų meno mokyklos mokytoja Ilona Vasiliauskienė

 IMG_20160505_113602

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close