Projektas, skirtas Mamai ir Kalbai, Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijoje

Būtų keista, jei šilas neoštų. Būtų keista, jei Nemunas netekėtų ir upeliai nečiurentų. Būtų keista, jei žmonės vieni kitų nemylėtų. Būtų keista …..

  Juozas Palionis

Jau antrus metus Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokiniai bei mokytojai dalyvauja tradiciniame Seimo nario Andriaus Palionio inicijuojamame projekte, skirtame Mamai ir Kalbai.

Šį kartą gimnazijos erdvės pasipuošė skraidančiomis knygomis. Ikimokyklinio ugdymo ir pradinių klasių mokiniai, padedami mokytojų V. Petkevičienės, R. Juodienės, V. Sakalavičienės, R. Budžiulienės, R. Jasūdienės, R. Pačėsienės, O. Raškevičienės, V. Janulevičienės, gamino mamoms knygeles. Jose parašė nuoširdžiausius žodžius, skirtus mamytėms, išmargino gražiausiais piešiniais.

Aukštesniųjų klasių mokiniai kartu su technologijų mokytojais A. Baranauskiene ir S. Starkumi gimnazijos erdvėse paruošė parodas „Mamytei“ (1a, 1b klasių mokinių), „Mamytės portretai“ (3, 4a klasių mokinių), „Gėlės“ (3, 6–8 klasių mokinių), „Skrenda paukščiai“ (7 klasės mokinių), „Drožiniai“ (7–8 klasių mokinių), „Knyga Mamai“, „Knygos skirtukai“.

Projektą vainikavo šventinis koncertas, kurį organizavo lietuvių kalbos mokytoja N. Mieliauskienė. Renginio metu Seimo narys A. Palionis padėkojo dalyviams už idėjos palaikymą, meilę Mamai ir Kalbai, mokytojams įteikė padėkos raštus ir suvenyrus, o mokiniams – saldžiąją padėką.

Po koncerto mamytės klaidžiojo knygelių debesyse. Ieškojo savo vaikų joms parašytų knygelių. Tai buvo graži, širdžiai miela staigmena.

 

 

Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokytoja E. Keturakienė

 IMG_20160428_124627

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close