Respublikinė integruota mokinių aplinkotyros – anglų kalbos konferencija „Atgal į gamtą“

Gegužės 3 dieną Nemuno kilpų regioniniame parko lankytojų centre, Prienuose, vyko Prienų „Žiburio“ gimnazijos organizuota Respublikinė integruota mokinių aplinkotyros – anglų kalbos konferencija „Atgal į gamtą“.

Konferencijoje dalyvavo gausus būrys svečių bei mokytojų ir mokinių iš Birštono, Kauno, Kaišiadorių, Pilviškių, Kazlų Rūdos, Jiezno, Išlaužo bei Prienų mokyklų. Mokiniai atliko tyrimus ir parengė pranešimus jiems aktualiomis ir įdomios temomis: nuo dumblių (Chlorella) augimo, Kazlų Rūdos gyventojų šulinių vandens kokybės tyrimų iki geležies (III) ir kalio jonų išgavimo ir palyginimo kavoje bei arbatoje. Konferencijos dalyvių pranešimai buvo vertinami komisijos, kuri turėjo išrinkti tris vertingiausius darbus. Iš viso konferencijoje buvo pristatyta 11 mokinių pranešimų.

Po pristatymų dalyviai vaišinosi natūraliomis žolelių arbatomis ir užkandžiais, o vėliau dalyvavo aktyviojoje konferencijos dalyje. Mokiniai kartu su mokytojais tyrinėjo paslaptingąjį Velniabliūdžio pelkės pasaulį, lydimi Nemuno kilpų regioninio parko specialisčių Rositos Dargienės bei Ramutės Milušauskienės, ir atliko užduotis, kurių metu pasitikrino savo žinias apie pelkės augmeniją. Taipogi stebėjo paukščių salas su specialistu Žydrūnu Preikša, turėjo galimybę stebėti paukščius pro teleskopą, sužinoti, su kokiomis problemomis susiduria gamtosaugininkai, puoselėdami bei saugodami Nemuno kilpų regioninio parko salas bei jose gyvenančias retas gyvūnijos rūšis..

Visą dienos veiklą vainikavo apdovanojimai. Moksliškiausio darbo nominaciją įsteigė Prienų savivaldybės meras. Ja buvo apdovanotas Pilviškių „Santakos“ gimnazijos mokinys Salius Valiūnas (mokytoja Rita Kazlauskienė) už pranešimą „Augalų ląstelių kitimas deginant“. Kūrybiškiausio darbo anglų kalba nominaciją įsteigė UAB „Kompiuteriai“ vadovai Dainora ir Dainius Kuliešos, ji atiteko Jiezno gimnazijos mokiniams Inesai Rūzgytei ir Gyčiui Dubikovui (mokytoja Joalita Jurkevičienė) už pristatymą „Dirvožemio bankas“. Originaliausio darbo anglų kalba nominaciją įsteigė UAB „Wilara“ direktorius Gediminas Olsevičius. Ši nominacija atiteko Martynai Šalčiūtei ir Lukui Keršiui (mokytojos Rasa Kučinskienė ir Vilija Gustaitytė) už darbą „Įžeminimo įtaka sėklų daigumui ir augalų augimui“. „Žiburio“ gimnazijos mokinės Ugnė Šalčiūtė, Vaida Gusaitė ir Urtė Tamošiūnaitė už sėkmingą mokslinio darbo pristatymą „Rūgščiųjų kritulių įtaka sėklų dygimui“ (mokytoja Rasa Kučinskienė) buvo apdovanotos Seimo nario A. Palionio padėkos raštu.

Visi dalyviai išsiskirstė pilni teigiamų emocijų, įgiję naujų žinių. „Biologinių tyrimų“ būrelio nariai, aktyviai prisidėję prie konferencijos organizavimo, kaip ir kiti dalyviai, tikisi, kad ši konferencija nebus paskutinė.

 

Greta Radzevičiūtė, IIIB

DSC03127

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close