Mokytojų viešnagė „Sūrininkų namuose“

         Susibūrę aktyviausi ir smalsiausi Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytojai su metodine taryba, kuriai vadovauja mokytoja metodininkė Reda Valančienė, nusprendė Tarptautinę mokytojo dieną praleisti netradicinėje aplinkoje, „Sūrininkų namuose“ Dargužiuose.

Svetingai mūsų kolektyvą pasitiko „Sūrininkų namų“ šeimininkas Valdas. Pasivaikščioję po ožkų augintojų sodybą, susėdome prie gausiai sūriais, Sūrininko duona, karšta žolelių arbata nukrautų stalų. Tapome sūrių degustatoriais. Skonių margumynu ir pagaminimo technologija viliojo kiekvienas sūris. Kaip liksi neparagavęs gurmaniškai patiekto „Ožkos angliuko“, „Ožkos spirutės“, gaminamų iš ožkos pieno, ar „Bliuzo“ su mėlynuoju pelėsiu, „Raudonikio“, „Razumnos“, „Tobulo švelnumo“ iš karvės pieno.

 Nustebino avies pieno panakota. Šį patiekalą daugelis iš mūsų ragavome pirmą kartą.

Visus sužavėjo šeimininko Valdo profesionalumas, kurio jis nestokoja bendraudamas su savo svečiais. Tobulai suderinta „Sūrininkų namų“ edukacija ir degustacija ilgam išliks mūsų atmintyje. Na, o labiausiai patikusį sūrį, žinoma, parvežėme savo šeimoms – ragausime, dalinsimės įspūdžiais.

Turėsime ką papasakoti apie sūrininko profesiją ir savo mokiniams.

Dėkojame mokyklos direktoriui Stasiui Valančiui už organizuotą išvyką, o visiems kolegoms už įdomiai ir turiningai praleistą laiką.

  Gražina Antanavičienė, Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

New Image

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close