Lapkričio 14d. Prienų  „Žiburio“ gimnazija paminėjo Maironio 150-ies metų jubiliejų. Šią šventę organizavo lietuvių kalbos mokytojos  R. Pūrienės vadovaujamo būrelio „Literatūra kitaip“ nariai.Ruošėmės šiai šventei atsakingai – norėjome pajausti Maironio kūrybos dvasią, suprasti, kas Maironiui buvo svarbiausia, ir tai įdomiai perteikti kitiems.

Šventė prasidėjo nuo pat ryto – mokinius ir mokytojus pasitikome pagal Maironio eiles sukurtomis dainomis, o koridorius puošė klevo lapai – ant kurių poeto kūrybos eilutės. Pertraukų metu mokyklos vestibiulyje buvo rodomi Maironio lietuvių literatūros muziejaus vaizdai, o pasijuokti ir galbūt šį tą naujo apie Maironį sužinoti buvo galima žiūrint televizijos laidos „Klausimėlis“ transliaciją. Vienas įdomiausių dalykų – filmuota medžiaga, kurioje gimnazistai, mokytojai, mūsų tėvai ir net  seneliai įvairiose erdvėse (mokykloje, prie Nemuno, parke, ant „Žiburio‘“ kalnelio ir kt.) deklamuoja Maironio eiles. Labai džiaugiamės, kad šis sumanymas pavyko, nes tai buvo galimybė Maironio kūrybą pateikti savaip.

Po pamokų gimnazijos skaitykloje pabūti kartu ir prisiminti vieną iškiliausių mūsų tautos poetų susirinko nemažai gimnazistų ir mokytojų. Be to, turėjome ir svečią – „Žiburio“ gimnaziją baigusį kunigą VytautąMazirską. Renginio metu mokytoja  R. Pūrienė papasakojo apie Maironio pomėgius, jo kūrybą, dvasinį poeto gyvenimą. Mokytoja sakė, kad Maironis pasirinko didvyrio kelią ir paaukojo savo dvasininko karjerą dėl Lietuvos, nes labai mylėjo savo tėvynę ir jos kalbą. Gražiai skambėjo muzikos mokytojos R. Ruočkienės ir jos vadovaujamo choro atliekamos dainos. Smagu buvo pasiklausyti mokinių skaitomų Maironio eilėraščių, taip pat išgirsti kunigo Vytauto pasakojimą apie jo asmeninį santykį su Maironiu. Vėliau, laikydamiesi poeto namų tradicijų, šnekučiavomės ir vaišinomės skaniu sūriu su medumi, gėrėme arbatą.

Maironio garbingas 150-ąsias gimimo metines mokykloje paminėjome išties labai jaukiai ir nuoširdžiai.

Eglė Peleckaitė, būrelio „Literatūra kitaip“ narė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close