Folkloro festivaliui ruošėsi visa gausi mokyklos bendruomenė (GALERIJA)

Gegužės 7 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos stadione nuvilnijo Lietuvos mokinių folkloro festivalis „Revuona 2015“. Festivalio rengėjai ir organizatoriai – Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla ir Prienų švietimo centras.

22130_1644118845811724_6607765890360334018_n

galerija0906

Saulėtą dieną „Revuonos“ mokyklos kiemelyje susirinko tie, kam patinka daina, šokis, gražūs suėjimai, bendruomeniškumas. Kas norėjo, galėjo iki valios pasilinksminti, paragauti „Revuonos“ bendruomenės narių (tėvelių, senelių) pagamintų tradicinių lietuviškų valgių, pasivaišinti gardžia žuviene. Neseniai susikūrusią bendruomenę suvienijo jos pirmininkė Ingrida Baranauskienė su grupe aktyviausių tėvelių. Bendruomenės tikslas – suburti visus jos narius: mokytojus, vaikus, tėvelius, senelius, taip pat buvusius ir esamus mokinius bei mokytojus, kurie sugrįžtų į mokyklą kaip į savo namus.

Per kvieslius šventės organizatoriai sukvietė svetelių ir iš kaimyninių, ir tolimesnių apylinkių: sugužėjo ir prieniečiai, ir kauniečiai, sulaukta svečių iš Druskininkų ir Jiezno. Pasigrožėti dainomis, šokiais, šeimininkių sumanumu, pagirti juos ir pasveikinti mokyklos, švenčiančios „Revuonos“ vardo suteikimo 20-metį, kolektyvą atvyko Prienų rajono savivaldybės, Švietimo centro atstovai.

Šventės pradžioje sveikinimo žodžiu į susirinkusiuosius kreipėsi „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė. Ji padėkojo svečiams, saviveiklos kolektyvams, taip gausiai susirinkusiems „Revuonos“ pagrindinės mokyklos kieme į mokyklos jubiliejaus ir Etnografinių regionų metams skirtą šventę. Direktorė pabrėžė, kaip svarbu yra išsaugoti ir puoselėti savo tradicijas, šnekėtis ta tarme, kurią atsinešėm, nes pasauliui, pabrėžė ji, būsime įdomūs tik savo savitumu ir išskirtinumu.

Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, kreipdamasis į mažuosius šventės dalyvius, pirmiausia padėkojo jiems už lietuviško šokio ir dainos populiarinimą, linkėdamas, kad mažose širdelėse augtų meilė savo papročiams, savo kraštui ir Lietuvai. Vicemeras taip pat padėkojo šventės sumanytojams, organizatoriams už puikią idėją parodyti tai, ką turime, nepamiršti savo krašto praeities ir papročių.

Lietuvos mokinių folkloro festivalyje „Revuona 2015“ skambėjo daug gražių lietuviškų dainų, žiūrovus žavėjo puikiai parengti, gražiai pasipuošę kolektyvai, jų smagūs šokiai, gera nuotaika scenoje. Nepabodusį, nuotaikingą koncertą jubiliejų švenčiančiai Revuonos“ mokyklai ir gausiai susirinkusiems svečiams dovanojo didelis būrys meno kolektyvų ir atlikėjų: Prienų lopšelio-darželio „Pasaka“ vaikučiai (muzikos mokyt. Reda Černiauskienė), šeimininkai – „Revuonos“ pagrindinės mokyklos priešmokyklinės grupės mažyliai (mokyt. Daiva Jonykienė), 2–4 kl. vokalinio ansamblio dainininkai (vad. Ramunė Liutvynskienė), mišrus vokalinis ansamblis, vadovaujamas vadovės Valės Gustainienės, Specialiojo ugdymo skyriaus kvartetas (vad. Kristina Belenavičienė), Kauno „Paparčio“ pradinės mokyklos 1 kl. solistė Vakarė Bivainytė (mokyt. Renata Bivainienė, net keli „Ąžuolo“ progimnazijos kolektyvai: vokalinis ansamblis (vad. Ina Radzevičienė), liaudies šokių ansamblis (vad. Dovilė Šatienė), dar vienas vokalinis ansamblis, kuriam vadovauja mokytoja Lina Suchorukovienė), 1c kl. šokėjai ir skautų būrelio ansamblis (vad. Alma Liutkienė), mažieji dainininkai iš Druskininkų „Atgimimo“ mokyklos muzikos studijos (vad. Ronata Balkaitienė), Jiezno gimnazijos pradinių klasių šokių būrelio vaikai (vad. Roma Kandrotienė) bei patys vyriausieji, papuošiantys kone visas Prienų krašto šventes, – Prienų „Žiburio“ gimnazijos choristai (mokyt. Roma Ruočkienė).

Šventę vainikavo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos dešimtokai, padovanoję įspūdingą šokį „Stintapūkis“. Mokiniams pasiruošti padėjo jų auklėtoja Aušra Deltuvienė ir mokytoja Vytautė Kurtovienė.

Kaip ir kiekviena šventė, jubiliejinis „Revuonos“ pagrindinės mokyklos renginys ir Lietuvos mokinių folkloro festivalis baigėsi, tačiau susirinkusieji dar nesiskirstė –ragavo močiučių, mamų paruoštų vaišių, skanavo sveikuoliškų žolelių arbatų, dalijosi įspūdžiais.

Už surengtą šventę, padovanotas nepamirštamas akimirkas, gražius šokius ir skambias dainas „Revuonos“ pagrindinės mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė dėkojo ir kartu su Švietimo skyriaus vedėju Rimvydu Zailsku įteikė padėkas bei rėmėjų dovanas dideliam būriui dalyvių ir talkininkų. Padėkos įteiktos ir rėmėjams, be kurių šventė nebūtų buvusi tokia spalvinga ir dosni: Prienų „Revuonos“ bendruomenės pirmininkei Inridai Baranauskienei, UAB Bauer INT kolektyvui, verslininkei Rūtai Bekešienei, Prienų „IKI Cento“ parduotuvės kolektyvui, Prienų rajono savivaldybės tarybos narei Loretai Jakinevičienei, Vytauto Kamblevičiaus labdaros ir paramos fondui, IĮ vadovei Bronei Kleinauskienei, verslininkams Laimai ir Romui Zykams, Rimvydui Kovzonui, Prienų kultūros ir laisvalaikio centro kolektyvui, Jonui Mikušauskui, Balbieriškio bendruomenės pirmininkui Sauliui Narūnui, Prienų „Norfos“ parduotuvės kolektyvui, Prienų rajono savivaldybės tarybos nariui Cezarui Pacevičiui, Danutei Raškevičiūtei, IĮ savininkei Angelei Skinkienei, IĮ vadovei Albinai Tankevičienei, UAB „Ekosultys“ direktoriui Gediminui Brudniui, UAB „Prienų prekyba“ direktoriui Žydrūnui Levinskui, Kęstui Varanauskui, IĮ „Pergamentas“ vadovui Mantvydui Prekevičiui, UAB „Wilara“ direktoriui Gediminui Olsevičiui.

 

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close