Popietė ,,Pasidalinkime mintimis“. Skaitome Birštono savivaldybės garbės piliečio Juozo Palionio eiles

Bibliotekos visada buvo ir yra svarbūs kultūros židiniai. Jos burdavo žmones kultūrinei veiklai, dvasiniam bendravimui ankstesniais laikais, ši tradicija gyva iki šiol. Bibliotekose lankosi vis daugiau žmonių, norinčių susipažinti su krašto istorija, žymių žmonių kūryba. Nauja tai, kad bibliotekose galima pabūti ir internetiniame pasaulyje. Birštono vienkiemio biblioteka vieną iš savaitės renginių skyrė savo kraštiečio, Birštono Garbės piliečio, Lietuvos Respublikos Seimo nario a. a. Juozo Palionio gyvenimui ir kūrybai. Renginyje dalyvavę skaitytojai pasidalino šio žmogaus gyvenimo akimirkomis, aptarė jo darbus ir kūrybą, kurioje atsispindi šio krašto gamta, žmonių gyvenimai ir darbai. Prisiminta, kad J. Palionis vaikystėje buvo labai pažangus, drausmingas moksleivis. Mėgo sėdėti prie Nemuno su meškere rankose, mėgo vaikščioti jo pakrantėmis, gėrėtis Punios šilo didingumu. Jau tada mokyklos sienlaikraštyje pasirodydavo jo eilėraščių fragmentai. Jis buvo nepaprastai jautrus žmogus, jį jaudindavo kiekvieno savo kraštiečio pasiekimas arba nelaimė. Gal dėl to jo rūpesčiu yra išleista daug knygų apie Prienų ir Birštono krašto žmonių gyvenimą, darbus ir kūrybą. Renginio dalyviai prisiminė, kaip jis džiaugėsi Birštono vienkiemio kaimo teatro atsikūrimu, prikėlusiu šio krašto klojimo teatrų tradicijas. Apie tai rašė vienoje iš savo miniatiūrų. J. Palionis visada rėmė klojimo teatrų festivalius. Simboliška, kad Birštono vienkiemio bibliotekos vyr. bibliotekininkė Gražina Andrulevičienė pasirinko nacionalinės bibliotekos savaitės renginiu kraštiečio Juozo Palionio kūrybos skaitymus.

 

Birutė Vokietaitienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close