Tegul kūrybos ugnis niekada neužgęsta

Spalio 3 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre vyko susitikimas su Prienų krašto menininku, fotografijų parodos „12“ autoriumi Aidu Degučiu. Pabendrauti su autoriumi ir pasveikinti jį su Prienuose viešėjusia personaline paroda atvyko Savivaldybės atstovai, patys artimiausieji šeimos nariai, bičiuliai, buvę mokytojai ir meno gerbėjai.

 DSC_0922

Prienų kultūros ir laisvalaikio centro direktoriaus pavaduotoja Ligita Gediminienė trumpai pristatė Aidą Degutį ir jo parodą „12“. Šis pavadinimas – tai 12-os istorijų aidas 12-oje fotografijų. „Ir 12 yra mistiškas skaičius“, – pridūrė autorius. Dar viena priežastis, kodėl parodai parinktas toks pavadinimas – fotografijoms pozavusi iš Prienų krašto kilusi aktorė Irina Lavrinovič, kuriai taip pat artimas skaičius 12.

A. Degutį su gražia, originalia paroda pasveikinti atvyko Prienų rajono savivaldybės mero patarėjas R. Markūnas, Kultūros, sporto ir jaunimo skyriaus vedėjas R. Šiugždinis. Savivaldybės ir kultūros srities atstovai, daug bendravę ir gerai pažįstantys Prienuose augusį, čia mokslus baigusį, Kultūros centre dažnai besirodydavusį, spektakliuose vaidinusį, scenoje grojusį Aidą, linkėjo jaunajam menininkui skleisti ir auginti savo talentą, būti lydimam kūrybos džiaugsmo, o atminimui įteikė gėlių ir padėką nuo rajono mero V. Bujanausko.

Apie A. Degučio fotografijos darbų parodą išgirsta daug ir labai gražių atsiliepimų. Parodoje lankėsi ir Prienų „Žiburio“ gimnazijos gimnazistai bei mokytojos. Į susitikimą su autoriumi atvyko gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja N. Šervenikaitė ir dailės mokytoja I. Rasimavičienė su mokiniais. N. Šervenikaitė patikino, kad sužinoję apie gimnazijos mokinio interpretacijų „aidą“, kurį skleidžia taip pat gimnazijos mokinė Irina, nutarę kartu su dailės mokytoja surengti pamoką „Fotografija–paletė–žodis“ – integruoti Aido fotografiją į dailę ir literatūrą. Parodoje apsilankė grupė devintokų, kurie vėliau atliko kūrybines užduotis. Kas norėjo, galėjo išreikšti savo įspūdžius piešimo popieriaus lape, kas norėjo, galėjo perteikti savo jausmus žodžiais. Renginio metu keletas gimnazisčių paskaitė savo kūrybą, o kitos pristatė portreto interpretacijas.

Pasak dailės mokytojos I. Rasimavičienės, Aido paroda parodė, kad labai svarbu savyje pajusti ir ugdyti akylą stebėtoją, nes tik tada, kai gali pamatyti, gali interpretuoti. Paroda įkvėpė mokinius sukurti savitas fotografijų interpretacijas, kurių vieną padovanojo parodos autoriui ir buvusiam „žiburiečiui“.

Pasidžiaugdama, kad gimnazistai turėjo galimybę pažaisti – ne tik mokytis rašyti žodžius, bet ir pabandyti interpretuoti, improvizuoti, N. Šervenikaitė linkėjo Aidui grįžti su savo parodomis dažniau ir, kaip jis pats prisistatyme buvo rašęs, – „…mylėti Lietuvą iš arti“.

A. Degučio fotografijų paroda Prienuose – trečioji iš šio krašto kilusių menininkų personalinė paroda Prienų kultūros ir laisvalaikio centre. Šia gražia tradicija ir kūrybine autoriaus sėkme džiaugėsi Aidą sveikinęs centro direktorius Dž. J. Aksenavičius, meno galerijos „ART Plius“ savininkai E. ir R. Janušaičiai ir, be abejo, sūnaus debiutą Prienuose stebėjusi KLC dirbanti mama, tėtis, brolis bei draugai. Aido mama prisipažino, kad artimieji negalintys objektyviai vertinti, ar tai gražu, ar negražu: „Mums viskas, ką tu padarai, yra nuostabu. Juk ir pelėdai pelėdžiukai – patys nuostabiausi“, – padrąsinamai apkabindama sūnų sakė mama, linkėdama jam po pirmos parodos nesustoti, toliau tęsti kūrybinį darbą – rašant eilėraščius, kuriant scenarijų naujam filmui, dainuojant, dalyvaujant teatro ir Prienų kultūros centro gyvenime… Ir kitose veiklose, kurių Aidui tikrai netrūksta.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close