Pro Memoria Anelė Mozūrienė

Su Aneliuke Mozūriene susipažinau, kai 1950 m. atvažiavau dirbti į Klebiškio septynmetę mokyklą. Mokytojų kolektyvas buvo nedidelis, visi jauni, energingi. Aneliukę prisimenu kaip nuoširdžią, draugišką kolegę. Dirbti kartu teko tik porą metų. Išsiskyrė mūsų keliai, atrodė, visiems laikams.

Tačiau kai tapau jų klasės marti, susitikdavome kas penkeri metai, o vėliau – kasmet. Prieš kiekvieną susitikimą Aneliukė, kaip viena iš pagrindinių organizatorių, turėdavo daug rūpesčių.

Aš, prieš kelerius metus palaidojusi savo vyrą Prienuose, persikėliau čia gyventi. Ir vėl sutikau Aneliukę – po kelių dešimčių metų. Dažnai aplankydavome viena kitą, kalbėdavomės apie gyvenimą, klasės draugus, jos rūpestį jautė kiekvienas. Jau būdama ligonė, vis dar minėdavo draugus, klasės susitikimus ir laukė jų, kiekvienam rūpestingai ruošdamasi.

Į klasės susitikimą, kuris įvyko šiemet, birželio 7 d., po 67-erių metų, jau negalėjo atvykti. Taip ir išėjo, palikusi mums labai gražių prisiminimų apie save – kaip geraširdį, rūpestingą, pavyzdingą Žmogų. Palydėti į paskutinę kelionę atvažiavo klasės draugai, kas tik galėjo.

N. Žukauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close