Tyrėjo diena Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje

2014-05-06 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje buvo organizuota tyrėjo diena. Tyrėjo diena yra projekto „Mokinių jaunųjų tyrėjų atskleidimas ir ugdymo sistemos sukūrimas – II etapas“ dalis. Mokiniams tai buvo puiki proga pasinerti į nenuspėjamą mokslo pasaulį ir gyvai pabendrauti su įvairioų sričių mokslininkais. Tyrėjo diena – mokslo naujovės, įspūdingi eksperimentai, įdomios paskaitos ir užduotys.Tai galimybė mokiniams iš arčiau susipažinti su mokslininko profesija.

IMG_0599

Šios dienos metu metu mokiniai:

  • klausėsi įdomių paskaitų apie mokslo naujoves,

  • apsilankė mobiliame planetariume,

  • išbandė judesių registravimo sistemą,

  • sužinojo apie greitaveikės kameros galimybes.

Mobiliosios demonstracinės laboratorijos dalis – modernus pripučiamas planetariumas. Jame mokslininkai skaito paskaitas apie gyvybės paieškas Visatoje, kosminius susidūrimus. Mokiniams buvo labai įdomu visą pamoką atsigulus stebėti planetariumo skliaute skriejančius dangaus kūnus ir klausyti astrofizikų pasakojimų apie Visatoje vykstančius procesus.

Mokiniai turėjo galimybę susipažinti ir su judesių registravimo sistema. Specialia apranga su pritvirtintais judesių registravimo davikliais apsirengęs vienas Jaunojo tyrėjo komandos narių, kompiuterio ekrane virstantis animuotu žmogeliuku, žaismingai pristato prietaisą, naudojamą medicinoje, karo pramonėje, robotikoje, kuriant kiną, kompiuterinius žaidimus ir kitose srityse.

Tyrėjo dienos metu mokiniai galėjo stebėti ir pačių pasiūlytą labai greitą procesą, užfiksuotą greitaveike kamera. Sprogstančio baliono ar nuo aukšto dažnio garso dūžtančios stiklinės sulėtinti vaizdai visada palydimi nuostabos ir susižavėjimo šūksnių.

Šios paskaitos, visų pirma, labai naudingos todėl, kad mokiniams apie mokslą pasakojo ne mokytojas, o mokslininkai, kurie dirba su moksline įranga, „gyvai“ parodo, kaip ji veikia, paaiškina, kur galima ją taikyti, pasakoja apie mokslinį darbą kaip apie kasdienę veiklą. Tai būdas mokiniams su mokslu susipažinti kitaip – „išlipant“ iš kasdienės rutinos. Tyrėjo dienos tikslas – parodyti, kad mokslinius tyrimus galima daryti jau nuo mažens, o pasiryžusiems tapti jaunaisiais tyrėjais padėti rasti idėjų jų moksliniams darbams. Manome, kad jis buvo pasiektas.

Direktorės pavaduotoja ugdymui D. Skučienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close