Alytus šiltai priima prieniečius (GALERIJA)

Gegužės 9 d. Alytuje vyko tradicinė šventė – XIII tarptautinis neįgalių vaikų ir jaunimo festivalis „Džiaugsmo ašara 2014″, o gegužės 13 d. – III respublikinis jaunųjų neįgalių muzikos atlikėjų konkursas-festivalis „Perliukai“.

DSC_0549

 

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

„Džiaugsmo ašara“

Į Neįgalių vaikų ir jaunimo festivalį „Džiaugsmo ašara“ kasmet vyksta ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus dramos būrelis su savo naujais spektakliais.

Alytaus jaunimo centre vykusiame XIII tarptautiniame neįgalių vaikų ir jaunimo teatrų festivalyje „Džiaugsmo ašara 2014″ žiūrovai išvydo 11 jaunųjų aktorių pasirodymų. Savo spektaklius žiūrovams parodė Alytaus kūdikių namų, Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos specialiųjų ir lavinamųjų klasių mokinių dramos būrelio lankytojai, Elektrėnų vaikų dienos centro, Amatos (Latvija), Petrozavodsko (Karelijos Respublika), svečių iš Lenkijos, Marijampolės socialinės pagalbos centro, VšĮ Alytaus miesto socialinių paslaugų centro mažieji aktoriai bei „Revuonos“ jaunieji artistai.

Vieni pasirodymai buvo žaismingi ir džiugino susirinkusius festivalio dalyvius, kiti – rimti, priverčiantys susimąstyti. Žiūrovai palaikė ir vienus, ir kitus. Tą dieną niekas nevertino, ar spektaklis įdomus, ar nuobodus, ar aktoriai suklydo, ar pasirodė puikiai. Visi žiūrovai palaikė ir drąsino vieni kitus. Išdrįsti užlipti ant tokios didelės scenos – taip pat ne visiems aktoriams buvo lengviausia užduotis.

Aktoriai džiaugėsi savo pasirodymu bei pačia išvyka į tokį renginį. Jaunuosius prieniečius nudžiugino ir grįžtant iš Alytaus aplankyta dalelė Lietuvos istorijos – Margirio piliakalnis.

„Perliukai“

Tik parodę savo teatrinius sugebėjimus, Specialiojo ugdymo skyriaus vaikai gegužės 13 d. vėl skubėjo į Alytų. Čia vyko III respublikinis jaunųjų neįgalių muzikos atlikėjų konkursas-festivalis „Perliukai“.

Visus dalyvius, svečius bei žiūrovus pasitiko Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja“ orkestras „Spalvos“, Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos 6 klasės mokinė pianistė Elzė Fedorcovaitė, dainininkas Jurgis Brūzga, Alytaus jaunimo centro vokalo studijos dainininkės Saulė Aleknavičiūtė ir Ramunė Aleknavičiūtė bei Alytaus jaunimo centro vokalo studija „BEL CANTO“.

Konkursinėje šio renginio programoje dalyvius vertino konkurso komisija: Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorė Aleksandra Žvirblytė (komisijos pirmininkė), LSKD „Guboja“ orkestro „Spalvos“ vadovai Romualdas Brūzga ir Valerija Brūzgienė.

Konkurse nepabūgo varžytis Alytaus „Vilties“ mokyklos-darželio vokalinis ansamblis, Raseinių specialiosios mokyklos dainininkas Kęstutis Milkus ir vokalinis instrumentinis ansamblis, Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos dainininkas Lukas Dulys, vokalinis duetas Marius Dulys ir Žilvinas Peleckas bei vokalinis ansamblis „Žiburėlis“, Specialiosios kūrybos draugijos Alytaus „Guboja“ vokalinis duetas Vaida Barštytė ir Agnė Siaurusaitytė, Marijampolės socialinės pagalbos centro dainininkė Justina Šmigelskaitė bei „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus vokalinis ansamblis.

Nors prieniškiams nepavyko tapti šio konkurso laureatais, tačiau jiems teko nominacija „Už žavų kūrybinį sprendimą“. Be to, visada praverčia ir geroji patirtis. Prieniškiai, kaip ir visi konkurso-festivalio dalyviai, buvo apdovanoti socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės padėkomis bei Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos įsteigtais prizais.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close