Moksleiviai „žaidė teatrą“ (GALERIJA)

Gegužės 6 d. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre praūžė jaunosios aktorių kartos vėjas. Čia vyko tradicinis festivalis „Žaidžiame teatrą“.

DSC_9929

 

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

Į festivalį atvyko teatrų kolektyvai iš šešių Prienų rajono savivaldybės ugdymo įstaigų. Visi kolektyvai parengė savitus, tačiau kūrybingus pasirodymus laisva tema.

Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos Specialiojo ugdymo skyriaus mokiniai susirinkusiems bendramoksliams bei kitų mokyklų atstovams parodė Šarlio Pero linksmuosius „Pifo nuotykius“. Šie visus grąžino kelias dešimtis metų atgal ir privertė priminti populiarią knygelę, dėdės Cezario pypkę bei tetos Agotos raudoną, baltais taškais išmargintą suknelę. Šio spektaklio režisierė – Alma Vaišnienė.

Šilavoto pagrindinės mokyklos teatro studijos merginos grąžino į kitą seną, bet iki šiol visų menamą ir dar dabar mažų vaikų mėgstamą pagal Astridos Lindgren knygą sukurtą filmuką apie smaližių, gyvenantį ant stogo. Negausūs žiūrovai su įdomumu stebėjo šiandienos gyvenimo ritmu scenoje atgaivintas „Variacijas Mažylio ir Karlsono tema“. Šį spektaklį parengė režisierė Lijana Sarnickienė.

Į mokyklinį gyvenimą, lemtingus likimo posūkius dėmesį atkreipė Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos teatras „Giliukas“. Kultūros ir laisvalaikio centro scena pasipuošė gausiomis dekoracijomis ir pamokų metų festivalyje dalyvaujantys moksleiviai vėl atsidūrė mokykloje. Gilvilės Antonovaitės ir Agnos Katkauskaitės istorija apie nepagydomą ligą „Vėjyje, bet vėjuota ir taip“ salėje pasėjo slogutį. Spektaklį su mokiniais parengė Irena ir Kazimieras Drižilauskai.

Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos teatras vėl visiems priminė kiekvienam vaikui žinomas pasakas. Šįkart scenoje įsisuko daugybę skirtingų pabaigų turinti pasaka „Vilkas ir septyni ožiukai“. Veiverių trupės pasirodymą režisavo Rita Juodienė ir Evita Maksvytienė.

Balbieriškio pagrindinės mokyklos jaunieji aktoriai žiūrovams parodė spektaklį „Mes dar pažiūrėsim“. Vaidinimo meno balbieriškiečius mokė režisierė Neringa Bindokaitė.

Na, o festivalį vainikavo dar vienas režisierės A. Vaišnienės režisuotas spektaklis „Metai“. Šiemet minint 300-ąsias Kristijono Donelaičio gimimo metines bei paskelbus šiuos metus Kristijono Donelaičio metais, Prienų „Žiburio“ gimnazijos teatras į sceną atnešė lietuvių grožinės literatūros pradininko kūrybos dvelksmą.

Festivalį organizavo Prienų kultūros ir laisvalaikio centras. Šventės vedėjai – Virgilijus Kedys bei Daiva Radzevičienė.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close