Robertas pateisino geriausio Birštono šachmatininko titulą

Birštono šachmatininkų būrelis užbaigė turnyrą, kuris buvo skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Turnyre dalyvavo 33 nariai.

Nugalėtojų apdovanojimas vyko vasario 17 dieną. Jame dalyvavo Birštono savivaldybės mero pavaduotojas Juozas Aleksandravičius, Sporto centro direktorius Saulius Smailys, treneris Kazys Lukošius ir kai kurių vaikų tėveliai.

Būrelio vadovas apžvelgė turnyro rezultatus ir pasidžiaugė, kad jau keletą metų sėkmingai žaidžiantis ir 2013 metais geriausio Birštono šachmatininko apdovanojimą pelnęs Robertas Travkinas vėl tapo turnyro nugalėtoju. Taip pat K. Lukošius paminėjo, kad šiame turnyre visų lygų nugalėtojais tapo gimnazistai.

Buvo prisiminta, kad šiemet atgimusiam šachmatų būreliui jau 9 metai, o kitąmet bus švenčiamas pirmas rimtas jubiliejus.

Pasak trenerio, Birštono šachmatininkų būrelio tikslas ne tik dalyvauti turnyruose ir užimti pačias geriausias vietas, bet mokyti žmones žaisti šachmatais, lavinti mąstymą ir turėti užsiėmimą.

Būrelio vadovui pritarė ir vicemeras, kuris patikino, kad žaidimas šachmatais – kūrybinis procesas, lavinantis smegenis. Pasak J. Aleksandravičiaus, tokie didūs žmonės kaip LDK kunigaikštis Vytautas irgi žaidė šachmatais. Be to, mero pavaduotojas pateikė įdomių minčių dėl lauko šachmatų įrengimo centriniame parke, dėl galimybės ten rengti edukacines pamokėles, kurių metu būtų supažindinama su šiuo intelektualiu žaidimu.

Neįgalus turnyro dalyvis Aurimas Mikelevičius dėkojo treneriui K. Lukošiui už atvedimą į šachmatų šalį ir pagalbą sugrįžtant į gyvenimą, už galimybę bendrauti su žmonėmis.

Turnyras, kaip jau įprasta, vyko keturiose lygose. Pirmojoje žaidė patys stipriausi šachmatininkai. Ir nors Robertas su Kazimieru Senavaičiu surinko po vienodą taškų skaičių (8,5 tšk.), pagal galiojančias taisykles, pirmoji vieta atiteko gimnazistui, o antroji – jo varžovui. Trečioji prizinė vieta atiteko Jonui Džervui.

Antrosios lygos nugalėtoju tapo 16-ąjį gimtadienį švenčiantis gimnazistas Linas Andriekus, surinkęs 5,5 taško. Antras šioje lygoje buvo Arūnas Senavaitis, o trečias – Jonas Gluoksnis.

Treneris gyrė labai pasistengusį ir sužibėjusį trečios lygos nugalėtoją Kajų Užkurnį, iš kurio tikisi išauginti gerą šachmatininką. Juk reikės kam nors pakeisti dabartinius abiturientus Robertą Traškiną ir Vilių Tankevičių, kai jie baigs mokyklą. Antrą vietą šioje lygoje laimėjo Aurimas Mikelevičius, o trečią – Brigita Žiūkaitė.

Ketvirtojoje, mažiausiai patyrusių šachmatininkų grupėje nugalėjo jaunesnis Lino Andriekaus broliukas Justas, surinkęs 10 taškų. Antroji vieta atiteko Simonui Jurgaičiui, o trečioji – Matui Černevičiui.

„Žaibo“ turnyro nugalėtoja tapo dažna lyderė Danutė Urbonavičiūtė, surinkusi 8 taškus.

Atkakliausio turnyro žaidėjo titulą pelnė Vilius Tankevičius, o jauniausiojo – Ustina Kočiūnaitė.

Visiems nugalėtojams ir prizininkams buvo įteikti medaliai ir prizai.

 

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close