Varžovai broliškai atidavinėjo kamuolį (GALERIJA)

Vasario 15 d., Lietuvos valstybės atkūrimo šventės išvakarėse, Prienų pramogų ir sporto arenoje susitiko dviejų Baltijos šalių atstovai – Prienų „TonyBet“ bei Rygos „Barons Kvartals“ krepšinio komandos.

>>> DAUGIAU NUOTRAUKŲ ČIA <<<

 

Varžybos pritraukė nemažai žiūrovų – prieniečių, tačiau palaikyti „braliukų“ latvių neatvyko niekas. „Barons“ tai neišgąsdino, ir varžybas latviai pradėjo taikliais tritaškiais. Dar neapšilę Prienų krepšininkai nespėjo nei gintis, nei kontratakuoti. Nepraėjus nė trims pirmojo kėlinio minutėms, „TonyBet“ treneris Virginijus Šeškus paprašė pirmos minutės pertraukėlės. Per pirmąsias tris minutes latviai spėjo surinkti 2 pražangas, dėl kurių pasistengė latvis D. Zonne, ir 10:6 pirmauti. „Tonybet sąskaitoje buvo įrašyta tik viena – M. Linkevičiaus pražanga. Nors dar per tris minutes Artūro Valeikos taikliomis atakomis „TonyBet“ pavyko aplenkti „Barons“ 16:14, žaidimas ne ką palengvėjo. Latviai jau turėjo penkias pražangas, prieniečiai – tris, o V. Šeškus vis labiau šėlo. Niekaip nepasiteisinančios gynybos trūkumus vis dažniau bandė taisyti Žilvinas Janavičius bei A. Valeika. Pastarojo atakos ir įspūdingi „dėjimai“ į krepšį privertė sunerimti latvių ekipą. Paprašę minutės pertraukėlės, latviai nesugebėjo patobulinti savo gynybos, ir Ž. Janavičius taikliai atakavo „Barons“ krepšį. Žinoma, įspūdingas žaidimas reikalauja aukų. Likus vienai pirmojo kėlinio minutei, latviai jau buvo surinkę septynias komandines pražangas, prieniečiai – penkias. „TonyBet“ tvirtai gynė lyderio poziciją rezultatu 28:21. Dar per pusę minutės taiklus Arvydo Šikšniaus dvitaškis skirtumą padidino iki 30:23, tačiau latvis H. Rubenis paskutinėmis akimirkomis taikliu tritaškiu skirtumą sumažino – 30:26.

Per dvi pirmąsias antrojo kėlinio minutes įtampa aikštėje tik augo. Prieniečiai į latvių krepšį įmetė du taškus, latviai – keturis. Skirtumas sumažėjo iki pavojingų dviejų taškų – 32:30. Be to, prieniečiai spėjo tris kartus prasižengti. Nesibaigiančios diskusijos su treneriu Ž Janavičių taip pat privertė prasižengti. Dar po minutės latvių sąskaitoje atsirado pirmoji antrojo kėlinio pražanga, prieniečių – dar viena – jau ketvirtoji komandinė pražanga. Tačiau „TonyBet“ skirtumą pavyko padidinti iki 37:30. Deja, išlaikyti kamuolį ir apginti savo krepšį prieniečiams ir toliau nesisekė. Po M. Lukauskio grėsmingų atakų bei A. Šikšniaus tritaškio „Tonybet“ pajudėjo į priekį, bet latviai skubėjo įkandin. Jų taiklūs tritaškiai skirtumą tirpdė kaip karštas vanduo – cukrų. Tačiau prieniečiai, nors ir peržengę penkių antrojo kėlinio pražangų limitą, dar pirmavo 45:37. A. Šikšniui ir kojos traumą patyrusį Paulių Ivanauską pakeitusiam Domantui Šeškui intensyviai atakuojant toliau, skirtumą vis pavykdavo padidinti. Pražangas renkantys latviai vis dar atsiliko rezultatu 41:50. Po minutės pertraukėlės latviai dar labiau užgulė prieniečių krepšį ir skirtumą vėl sumažino 46:52. Nelikus nė minutės iki antrojo kėlinio pabaigos trečiąją pražangą gavo ir ant suoliuko buvo pasodintas M. Linkevičius. Antrasis kėlinys baigėsi rezultatu 54:48 „TonyBet“ naudai. Per pusę varžybų latviai sugebėjo prasižengti 12 kartų, prieniečiai – 14.

Po ilgosios pertraukos „TonyBet“ krepšininkų žaidimas visiškai pasikeitė. Niekas nežino, kokią žaidimo paslaptį pasakė V. Šeškus savo krepšininkams, tačiau pirmoje varžybų pusėje tiesiai varžovams į rankas išslysdavęs kamuolys antroje pusėje pradėjo tvirčiau laikytis prieniečių rankose.

Per porą pirmųjų trečiojo kėlinio minučių po Ž. Janavičiaus ir M. Lukauskio sėkmingų atakų skirtumas padidėjo iki 58:48. Po M. Lukauskio įspūdingo „dėjimo“ į krepšį skirtumas padidėjo iki 61:50. Per tris minutes prieniečiai latvius privertės prasižengti jau keturis kartus, patys taisykles pažeidė du kartus. Nors latviai dar bandė skirtumą mažinti, tačiau prieniečiai toliau atkakliai siekė savo tikslo – laimėti. Ir laimėti nemažu skirtumu. Po puikaus A. Valeikos „dėjimo“ į krepšį latviai, rodos, pradėjo padrikas atakas. Aktyviai ir garsiai vis dar aiškinantis saviškiams kaip žaisti, V. Šeškus kaip tiesioginį pasiūlymą žaisti pačiam gavo iš „Barons“ žaidėjų rankų. Latvių krepšininko pasiųstas neapdairus perdavimas pataikė tiesiai V. Šeškui į rankas. Augantį skirtumą A. Valeika padidino dar vienu gražiu dėjimu – 68:52. Latviams atsipūsti nedavė ir M. Linkevičius bei V. Čepukaitis, po jų atakų skirtumas išaugo iki 72:52. Sunerimę „Barons“ krepšininkai bandė kontratakuoti ir likus pusantros minutės iki kėlinio pabaigos skirtumą sumažino iki 72:57. Likus nepilnai minutei, latviai paleido dar vieną taiklų dvitaškį, tačiau L. Kisielius skirtumą vėl padidino taikliu tritaškiu. Trečiasis kėlinys baigėsi rezultatu 75:59, abi komandos jau buvo viršijusios penkių pražangų ribą.

Ketvirtasis kėlinys visiškai sujaukė latvių žaidimą. Per pirmąsias tris minutes latviai ne tik draugiškai atiduodavo kamuolį prieniečiams, bet ir surinko penkias pražangas. Prieniečiai taisyklių nepažeidė nė karto. Latviui H. Rubeniui, gavusiam penktą asmeninę pražangą, teko palikti aikštelę. Skirtumas vis didėjo. Likus penkioms ketvirtojo kėlinio minutėms prieniečiai jau pirmavo rezultatu 90:63. Dar per porą minučių „TonyBet“ krepšininkai pelnė keturis, latviai – penkis taškus. Likus vos pusantros ketvirtojo kėlinio minutės, skirtumas jau buvo 99:68. Arenai skanduojant „šimtą“, žiūrovų prašymą išpildė T. Romanovskij – likus 53 sekundėms skirtumas padidėjo iki 101:68. Negana to, likus vienai sekundei latviai prasižengė, o V. Čepukaitis įmetė du baudos taškus. Varžybos baigėsi rezultatu 103:68. Per visas varžybas prieniečiai surinko 22 pražangas, latviai – 28. Pelningiausiai žaidė latviai D. Zonne (13 taškų, 3 pražangos) ir A. Epners (12 taškų, 3 pražangos) bei lietuviai – nuostabių metimų lyderis M. Lukauskis (19 taškų, 2 pražangos) ir „dėjimų“ meistras A. Valeika (17 taškų, 1 pražanga).

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close