Kalėdiniame turnyre Danutė iškovojo lyderio pozicijas

Gruodžio 19 dieną Birštono sporto centro Šachmatų būrelio nariai iškilmingai baigė kalėdinį turnyrą. Būrelio treneris Kazys Lukošius džiaugėsi, kad labai sėkmingame turnyre buvo daug norinčiųjų dalyvauti, tarp kurių netrūko ir gerų žaidėjų.

Kaip ir ankstesniuose turnyruose, žaidėjai buvo suskirstyti į keturias lygas, be to, turnyre dalyvavo ir šeimos.

Pirmos lygos nugalėtoja tapo Danutė Urbonavičiūtė, surinkusi 12,5 taško. Tiek pat taškų į savo sąskaitą įsirašė ir nuolatinis Danutės varžovas gimnazistas Robertas Travkinas, kuriam atiteko antroji vieta. Kaip aiškino treneris, nugalėtojas išaiškinamas pagal tam tikrus šachmatų žaidimo niuansus ir subtilybes. Šį kartą Fortūna nusišypsojo Danutei. Trečiąją vietą užėmė Jonas Džervus.

Antroje lygoje didelių netikėtumų nebuvo. Pirmoji vieta atiteko Vytautui Gustui, surinkusiam 11,5 taško, antroji – Kazimierui Senavaičiui su 11 laimėtų taškų, o trečioji – Dariui Mankevičiui, gavusiam 10,5 taško.

Trečioje lygoje į priekį išsiveržė Vakarė Stambrauskaitė (11,5 taško), antras liko Kajus Užkurnis (10,5 taško), o trečia – Brigita Žiūkaitė.

Ketvirtoje lygoje geriausiai sekėsi Inetai Džervaitei (7,5 taško). Antroje vietoje liko Deividas Džervus (6 taškai), o trečias buvo Simonas Jurgaitis (5 taškai).

Šeimų turnyro nugalėtojais tapo „šachmatiškiausia“ Černevičių šeima – mama Virginija ir sūnūs Paulius, Matas ir Mykolas.

Antroji vieta atiteko „vyriškai“ Andriekų šeimai: Linui, Aidui,  Justui ir Tadui, o  trečioji – Jurgaičių šeimai:  mamai Ritai, tėčiui Raimondui ir sūnui Simonui.

Labai šauniai pasirodė ir Džervų šeimos atstovės, nors ir nelaimėjo prizinių vietų. Tik jauniausios žaidėjos prizas atiteko Deimantei Džervaitei (5 m.).

Atkakliausiais turnyro žaidėjais pripažinti Linas Andriekus ir Virginija Černevičienė.

Visi nugalėtojai buvo apdovanoti medaliais, diplomais ir dovanėlėmis, o Kalėdų Senelio dovanų maišelius gavo visi jaunieji šachmatininkai. Gaila, kad pats Senelis dėl prasto rogių kelio negalėjo atvykti.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close