Lietuvos štangos spaudimo čempionatas Birštone

Gruodžio 14 dieną  Birštono gimnazijos sporto salėje vyko Lietuvos štangos spaudimo čempionatas, kuriame dalyvavo jaunių, jaunimo, suaugusiųjų, veteranų vyrų ir moterų pajėgiausi šalies atstovai.

Sporto varžybas surengė Lietuvos trikovės federacija ir Birštono sporto centras.

Susirinkusius šios sporto šakos atstovus sveikino Vidas Blekaitis, kuris čempionate dalyvavo su trimis savo ugdytiniais.

Sveikinimo žodį sportininkams, teisėjams ir svečiams tarė Birštono savivaldybės tarybos narys, Sporto komiteto pirmininkas Stanislovas Martinaitis, kuris palinkėjo  visiems sportinės sėkmės.

Moterų grupės nugalėtoja tapo Daiva Žarovienė, o antrąją vietą užėmė birštonietė Gintarė Laukaitytė.

Jaunimo tarpe V. Blekaičio treniruojamas Eugenijus Pyragas irgi buvo antras savo svorio kategorijoje (83 kg). Kitas birštonietis Karolis Urbanavičius jaunimo tarpe savo svorio kategorijoje buvo tik ketvirtas, nors tiek jis, tiek Mažvydas Paleckis išspaudė vienodą kiekį kilogramą. Tačiau Karolio svoris (jis svėrė91,6 kg)  buvo7 kilogramaisdidesnis negu varžovo, todėl aukštesnė vieta atiteko lengvesniam sportininkui.

V. Blekaitis suaugusiųjų grupėje svorio kategorijoje (120 kg) išspaudė270 kgir užėmė pirmąją vietą.

Absoliučioje įskaitoje tarp moterų pirmoji buvo D. Žarovienė, o vyrai išsirikiavo taip:  V. Germanas, M. Česnakas, K. Aleksandravičius, A. Vosylius, V. Buzas, V. Blekaitis.

Birštono čempionate jaunimo štangos spaudimo rekordą pasiekė Mantas Kaniukas (207,5 kg; svorio kategorija 83 kg), Marius Česnakas (265 kg; svorio kategorija 105 kg), Karolis Aleksandravičius (272 kg; svorio kategorija +120 kg).

Tarp suaugusiųjų moterų grupėje rekordais džiaugėsi Daiva Žarovienė (107,5 kg; svorio kategorija 57 kg) ir Viktorija Ivaščenkova (95 kg; svorio kategorija 72 kg), o vyrų grupėje  – Linas Kriūnas (165 kg; svorio kategorija 66 kg) ir Kęstutis Milkintis (221 kg; svorio kategorija 57 kg). Veteranų grupėje120 kgsvorio kategorijoje Audrius Vosylius išspaudė257,5 kg.

Nugalėtojai ir prizininkai buvo apdovanoti taurėmis ir medaliais.

Stasė Asipavičienė

1 thought on “Lietuvos štangos spaudimo čempionatas Birštone

  1. :-):-):-) Moteru grupeje buvo viena Daiva Zaroviene. Gintare Laukaityte 2 cieta uzeme jauniu grupeje:-):-):-)

Comments are closed.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close