Turizmo projektų renginys „Gintarinės vėtrungės“

Gruodžio 17 dieną Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė dalyvavo sėkmingiausių 2013 m. turizmo projektų renginyje„Gintarinės vėtrungės“,  kurį pasaulinio Gintaro kelio atidarymo proga organizavo Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos. Renginyje dalyvavo į Lietuvą atvykę turizmo lyderiai iš viso pasaulio, garbingi svečiai iš LR Seimo, Vyriausybės, ambasadų, savivaldybių, turizmo informacijos centrų, Lietuvos turizmo verslo atstovai.


Iškilmingo renginio metu buvo pristatyti Lietuvos Gintaro kelio objektai, tiesiogiai ir netiesiogiai, kūrybiškai susiję su gintaro paveldu, jo pritaikymu, panaudojimu. Išskirtinės „gintarinės idėjos“, originaliausi gintaro meistrai, teminio turizmo inovacijos buvo apdovanotos gintarinėmis vėtrungėmis už indėlį į pasaulinio Gintaro kelio plėtojimą Lietuvoje bei gintaro kultūros puoselėjimą. Renginio metu buvo įteikti apdovanojimai: „Už nuopelnus kultūriniam turizmui pristatant gintarą“, „Už gintaro vardo populiarinimą turizmo versle“, „Už originaliausią gintaro produktų paletę“, „Už gintaro pritaikymą sveikatingumo turizmui“, „Gintaru pažymėtas likimas“, „Už tolimiausią ir garsiausią baltiško gintaro kelionę“.
Kaip pastebėjo pasaulinio Gintaro kelio idėjos iniciatorė, Valstybinio turizmo departamento direktorė Raimonda Balnienė, tapti pasaulinio turistinio tematinio maršruto pradžia – didelis laimėjimas, kurio Lietuva siekė dvejus metus. „Brandindami mintį, kaip mūsų šaliai, apsuptai kur kas didingesnių ir turtingesnių kaimynių, išsiskirti, supratome, kad gintaras yra tai, kuo galime didžiuotis. Pasaulinio Gintaro kelio idėją pristatėme Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacijai ir sulaukėme didžiulės  jų paramos. Organizacijos vadovų manymu, ši iniciatyva, kurios tikslas – apjungti visų žemynų šalis ir pasiūlyti šiuolaikiniam turistui atraktyvų bei inovatyvų būdą keliauti, padės Lietuvai įsitvirtinti pasaulio turizmo žemėlapyje. Nuo šiol žinutes apie Lietuvą, kaip patrauklią turistinę kryptį, papildys dar viena: Lietuva – tai šalis, kurioje prasideda pasaulinis Gintaro kelias“, – sakė R. Balnienė.

 

Pagal  Birštono TIC informaciją parengė Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close