Į Birštoną atėjo šventės

Šventiniai renginiai Birštone prasidėjo praėjusį savaitgalį, kai buvo įžiebtos net dvi kalėdinės eglės. Džiugią ir skaidrią laukimo nuotaiką sukelia šviesos dekoracijomis papuoštos kurorto gatvės, viešosios miestelio erdvės, taip pat kurorto gyventojų namų fasadai, balkonai ir langai.

Kalėdinį spindesį ir atmosferą kuria ne tik gražios dekoracijos, bet ir pakili žmonių nuotaika. Štai penktadienio vakarą prie „Tulpės“ sanatorijos susirinkę kurorto gyventojai ir svečiai patyrė puikų įspūdį, stebėdami ugnies šokius ir lazerinių šviesų žaismą, kuris sukūrė simbolinį tiltą, jungiantį abu Nemuno krantus.

Gruodžio 13-oji ugnies ir šokių žaismui buvo pasirinkta neatsitiktinai. Kaip sakė renginio vedėja Roma Žentelienė, tai – šventosios Liucijos diena, simbolizuojanti šviesą, saulės sugrįžimą. Be to, renginio vedėja priminė lietuvių tradicijas ir papročius, kurie gyvi ir šiuo metu, kai laukiame didžiojo stebuklo ir metų virsmo.

Šventinio renginio dalyvius pasveikino savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir  palinkėjo gražių, prasmingų švenčių bei sveikatos. Kalbėdama apie įsižiebusį šviesos tiltą, merė pareiškė įsitikinimą, kad jeigu labai norėsime, atsiras Birštone ir tikras tiltas per Nemuną.

Kiekvieną gruodžio savaitgalį iki Trijų karalių Birštono kurorto gyventojai ir svečiai turi puikią galimybę lankytis kultūros renginiuose, koncertuose, kurie vyks ir kultūros centre, ir kurhauze. Labai džiugina programos šeimoms, kur tėveliai galės smagiai pasiausti kartu su savo atžalomis.

Ona Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close