Šventinėje mugėje linksma buvo visiems

Šeštadienio popietę Birštone, J. Basanavičiaus aikštėje prie kalėdinės eglės prasidėjo kalėdinių mugių ir linksmybių maratonas, kuris tęsis iki Trijų karalių.

 

Linksma muzika kvietė miestelio gyventojus ir svečius į J. Basanavičiaus aikštę, kur vaikščiojo didžiuliai draugiškai nusiteikę meškinai. Spalvoti milžinai buvo labai mieli: linksmai judino savo storus užpakaliukus, šoko ir su vaikais, ir su suaugusiaisiais, taip pat mielai pozavo fotografams.

Smagu buvo ir šokti, žaisti, spėlioti mįsles su muzikine grupe ir Kalėdų Seneliu.

Birštoniečius linksmino Šokis.lt ir linksmas, šalčio nebijantis Ledinukas.

Mugėje buvo galima įsigyti įvairių mielų smulkmenų, medžio drožinių, dovanėlių artimiesiems Kalėdų proga. Amatininkai siūlė pirkti medžio dirbinius, Jiezno neįgaliųjų draugija prekiavo savo gamybos papuošalais iš odos ir vilnos, o ūkininkas Valdas Mockevičius ragino įsigyti paklausą turinčio šalto spaudimo sėmenų aliejaus.

Kam įžnybdavo nedidelis šaltukas, tas galėjo pasimėgauti karšta arbata, kava ar vynu,  taip pat pasmaguriauti firminiais Birštono meduoliukais – banginukais.

Prienų miškų urėdijos Birštono girininkijos eigulys Donatas Navikas buvo pasiruošęs padovanoti birštoniečiams eglių šakų. Tačiau daug norinčiųjų nebuvo. Pasak Donato,  eglių šakos bus populiaresnės kitą savaitę, kai daugelis žmonių pradės puošti savo namus.

Linksmybės tęsėsi, nes tokį gražų vakarą visus džiugino kalėdine simbolika šviečiantis kurortas. Nuotaika irgi buvo visų puiki, nes Kalėdos jau greitai ateis į kiekvienus namus, į kiekvieną širdį.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close