Koncertas įvyko ir be gruzinų

Gruodžio 13 dieną Birštono kultūros centre vyko šventinis koncertas-festivalis „Atvažiuoja Kalėdos“. Organizatorių buvo numatyta, kad scenoje pasirodys Birštono folkloro ansamblis „Raskila“ ir du kolektyvai iš Gruzijos – liaudies šokių ansamblis „Borjomi“ ir liaudiškos muzikos grupė „Kavkasiuri energija“. Deja, svečiai iš Gruzijos negavo vizų ir į Birštoną neatvyko. Tačiau vietoj temperamentingųjų gruzinų scenoje šoko ir dainavo Alytaus miesto dainų ir šokių ansamblis „Dainava“.

Gausiai susirinkusius į šventinį renginį birštoniečius ir svečius smagiomis melodijomis džiugino „Raskila“ ir jų puikūs vadovai Roma Ruočkienė ir Algirdas Seniūnas.

Po šeimininkų scenoje pasirodė alytiškiai, kuriems žiūrovai negailėjo plojimų už gražias dainas ir šokius. Alytaus miesto dainų ir šokių ansambliui „Dainava“ vadovaujanti  Danutė Plytnikienė, muzikos vadovas Arvydas Mikalauskas, vaikų šokių grupės vadovė Violeta Prakapavičienė su ansamblio šokėjais ir dainininkais pradžiugino susirinkusiuosius į kalėdinį renginį.

Nepastebimai prabėgo gražus vakaras, atnešęs gerą nuotaiką į mūsų širdis. Ir visai nesvarbu, kad neatvyko svečiai su muzikine programa. Reikia džiaugtis tuo, kas yra greta. Gerai, kad būtų ir gruzinai atvykę į šį tradicinį šventinį koncertą-festivalį, bet ką padarysi, valdžios vyrams atrodo kitaip – panorėję gali vizų neišduoti. Tačiau Kalėdos į Birštoną visgi atvažiavo…

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close