Uždegta paskutinė Advento žvakė

Sekmadienį Birštono šv. Antano Paduviečio parapijos bažnyčioje vyko homilija, kuriai vadovavo monsinjoras Adolfas Grušas. Aukojamos šv. Mišios ir maldos buvo skirtos prasidedantiems liturginiams metams, kurie vyskupų teikimu pavadinti Šeimos metais.

Vėliau Birštono savivaldybės gyventojai su šeimomis susirinko į tradicinę adventinę popietę, kurioje dalyvauja visos bendruomenės, visuomeninės organizacijos ir kartu uždega padėkos žvakeles keturių advento žvakių vainike.

Žvakeles degė Birštono „Bočių“, diabeto klubo „Versmė“, onkologinių ligonių klubo „Viltis gyventi“, draugijos Lietuvai pagražinti, Raudonojo Kryžiaus, Carito, „Šilagėlės“ ir kitų visuomeninių organizacijų bei Birštono, Birštono vienkiemio,

Nemajūnų, Matiešionių krašto ir Siponių kaimo bendruomenių atstovai.

Adventinėje popietėje kartu su birštoniečiais dalyvavo ir monsinjoras A. Grušas, klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius ir savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė. Dvasininkas  A. Grušas kalbėjo apie Kalėdas kaip Kristaus gimimo stebuklą, jo meilę žmonėms, kartu primindamas gamtos atgimimo sutapimus su krikščioniška švente. Pasak A. Grušo, labai gražu, kai laukiama Kūčių ir Kalėdų prasmingai, nes tai trigubo atėjimo laikas: primenamas Kristaus atėjimas į žemę gyventi tarp žmonių; laukiama jo atėjimo ir į kiekvieno žmogaus širdį; kiek jis sugebės priimti ir įsileisti Dievą, atrasti save.

„Tinkamai išgyventi advento laikotarpį padeda buvimas su savaisiais, susėdimas prie bendro stalo, apkabinimas mums brangių žmonių. Tačiau Kalėdos – Viešpaties gimimo šventė, kurios mes neįsivaizduojame be šeimos. Tame Betliejaus tvartelyje buvo visi kartu – Juozapas, švč. Marija ir gimęs Kristus. Ir Šventajame Rašte sakoma, kad „vienam žmogui būti negera“. Todėl Vyskupų konferencija ir nutarė 2014 metus paskelbti Šeimos metais“, – sakė monsinjoras A. Grušas.

Monsinjoras kalbėjo, kad šeima yra tikėjimo židinio kurstytoja ir tikėjimo vartai, per kuriuos į susitikimą su Dievu žengia tėvai, o vėliau ir jų vaikai. Tėvas, motina ar vaiko globėjai yra tie žmonės, kurie perduoda vaikams tikėjimo slėpinį.  Reikia ne tik atrasti Dievą, bet jį įvertinti ir žmoguje. Todėl šeima dar vadinama „namų Bažnyčia“, nes, pasak popiežiaus Pauliaus VI, „šeimą, kaip ir Bažnyčią, reikia laikyti vieta, kurioje skelbiama Evangelija ir iš kurios ji sklinda“.

Kaip sakė monsinjoras, pasibaigę Tikėjimo metai yra labai glaudžiai susiję su prasidėjusiais liturginiais Šeimos metais. Juk be tikėjimo nėra šeimos, be šeimos nėra tikėjimo. Sugriausim šeimą, sugriausim tikėjimą. Yra blogų dalykų, skaudulių ir nusivylimų dažnoje šeimoje, tačiau mokėkime suprasti ir atleisti, o svarbiausia – mylėti.

Labai šiltai susirinkusiųjų buvo priimtas Birštono gimnazijos mokinių spektaklis apie Kalėdų traukinį. Iš tikrųjų, ko mes tikimės Kalėdų išvakarėse, ką galvojame, kaip iš tikrųjų nežinome, į kokį, kokia kryptimi važiuojantį traukinį mes norime įsėsti…

Pakviesta pasisakyti, kaip laukia Kalėdų, savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė pasidžiaugė ir padėkojo gimnazistams, jų  vadovui Kazimierui Drižilauskui už  dvasingą ir priverčiantį susimąstyti pastatymą. „Kiekvienas susimąstėme apie save, savo traukinį ir tą galutinę stotelę, kurią norėtume pasiekti“, – sakė merė.

Savivaldybės vadovė ta pačia proga padėkojo visiems bendruomenių ir visuomeninių organizacijų nariams už gražų bendrą darbą šiais metais, už tai, kad mato vieni kitus, padeda ir ištiesia pagalbos ranką, kai to reikia.

Birštono klebonas monsinjoras Jonas Dalinevičius palinkėjo visiems gražių švenčių, dėkojo už gražų Kalėdų laukimą kartu. „Yra daug gražių žmonių, kurie turi skirtingus tikslus, tačiau švenčia taip, lyg būtų viena bendra šeima. Labai džiaugiuosi gimnazistų pasirodymu, jų netradiciniu požiūriu ir išraiškos būdu. Džiaugiuosi gimnazistų vadovu K. Drižilausku, kuris pažadino jaunimą gražioms mintims“, – sakė J. Dalinevičius, pagrindinei vaidinimo herojei Giedrei Kederytei įteikdamas kalėdinę dovanėlę.

Birštono parapijos klebonas monsinjoras palaimino tikinčiuosius ir padengtą Agapės stalą.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close