Birštono savivaldybės tarybos posėdis vyko paskutinį mėnesio penktadienį, tačiau ne 13 val., kaip buvo įprasta, o ryte nuo 9 val. Posėdyje dalyvavo 15 Tarybos narių, kurie buvo numatę priimti sprendimus 23 klausimais.

 

Pirmiausia buvo svarstyti klausimai, susiję su studijų rėmimo fondo vienkartinių stipendijų skyrimu. Buvo patvirtintas sąrašas, pagal kurį vienkartines išmokas gaus  mažiau pasiturinčių šeimų gerai besimokantys, aktyvūs studentai. Taip pat buvo priimtas sprendimas papildyti studijų rėmimo fondo tarybą vienu nariu.

Posėdžio metu buvo pritarta Birštono savivaldybės jaunimo reikalų komisijos pakeitimui, įrašant vietoj Žanetos Židanavičienės Ingą Šiugždinienę.

Buvo pateikta tvirtinti Birštono savivaldybės viešųjų darbų programa 2014 metams. Ją pristatė Savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjas Pranas Cvilikas.

Tarybos nariai pritarė sprendimo projektui dėl kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti, remontuoti bei saugaus eismo sąlygoms užtikrinti.

Taryboje buvo svarstytas klausimas dėl pritarimo ir bendrojo finansavimo skyrimo Birštono miesto tvarkymo tarnybos projektui. Projektą pristatė Birštono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Dargis.

Vienbalsiai nutarta atidėti pastato Birštone Birutės g. 29 veiklos pradžią, pakeisti negyvenamųjų patalpų pastate Jaunimo g. 8 nuomos sutartis.

Tarybos nariai priėmė sprendimą Birštono seniūnijos aptarnaujamai teritorijai priskirti šias vietoves: Birštono vs., Babronių, Balvoniškių, Bučiūnų, Būdų, Dimšiškių, Dirvoniškių, Dzingeliškių, Geležūnų, Gojaus, Grikapėdžio, Gudakalnio, Ivoniškių, Jackonių, Jundeliškių, Kamiliavos, Kernuvių, Kimbirų, Lengveniškių, Martinonių, Matiešionių, Medeikonių, Moibelių, Mūliškių, Naudžiūnų, Nemajūnų, Nečiūnų, Padvariškių, Panartiškių, Panemunio, Paverknių (ID 26507), Paverknių (ID 13107), Pelėšiškių, Puzonių, Siponių, Šaltinėnų, Šilaičių, Šilėnų, Širvinių, Škėvonių, Šūtupio, Tauliukų, Trakelių, Vaitiškių, Vanagų, Voseliūnų, Zajų, Žemaitkiemio, Žvirgždėnų kaimus. Birštono savivaldybės administracijos direktoriui pavesta organizuoti šio sprendimo bei kitų dokumentų, susijusių su šiuo sprendimu, pateikimą atitinkamoms valstybės, savivaldybių institucijoms, įstaigoms, įmonėms ir kitų veiksmų atlikimą teisės aktų nustatyta tvarka.

Posėdyje buvo svarstytas sprendimo projektas dėl projektų rengimo ir paraiškos teikimo pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemonę „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ (LEADER metodu). Buvo pritarta projekto „Privažiavimo kelio prie Nemajūnų kapinių sutvarkymas“ paraiškos rengimui ir teikimui Europos Sąjungos fondų ir Lietuvos Respublikos valstybės biudžeto finansinei paramai gauti pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007-2013 metų programos priemonę „Kaimo atnaujinimas ir plėtra“ (LEADER metodu).

Nedaug diskusijų buvo ir priimant sprendimą dėl etatų skaičiaus patvirtinimo biudžetinėje įstaigoje Nemajūnų dienos centre. Gavus iš valstybės biudžeto finansavimą, nutarta į darbą priimti naują socialinį darbuotoją darbui su socialinės rizikos šeimomis (0,5 etato) ir 0,5 etato socialinių paslaugų teikimo Dienos centre bei gyventojų namuose organizavimui.

Šiuo metu Nemajūnų dienos centre yra 15,5 etato, kurie užimti, o darbuotojai dirba pilnu krūviu. Su socialinės rizikos šeimomis šiuo metu dirba viena socialinė darbuotoja. Baigiamas rekonstruoti Dienos centro pastato 3 aukštas, kur numatoma laikinai priimti ir apgyvendinti savivaldybėje gyvenančius vaikus bei suaugusius asmenis krizių atvejais (smurtas šeimoje, tėvų girtavimas, nesaugi aplinka vaikams ir kt.).

Daugiau diskusijų kilo svarstant mero ir mero pavaduotojo bei savivaldybės biudžetinių įstaigų tarnybinių atlyginimų koeficientus. Buvo nutarta merui patvirtinti 10,5, o mero pavaduotojui – 8,8 pareiginės algos koeficientus.

Birštono miesto tvarkymo tarnyba yra parengusi projekto „Mineralinio vandens panaudojimas poilsiui ir turizmui Birštono kurorte, II etapas“ paraišką ir pateikusi Europos Sąjungos struktūrinių fondų finansavimui gauti. Šiuo metu Lietuvos verslo paramos agentūra vykdo paraiškos vertinimą ir yra pateikusi reikalavimą dėl finansavimo užtikrinimo tinkamoms ir netinkamoms projekto išlaidoms pateikimo.

Šiuo metu yra parengtas mineralinio vandens panaudojimo statinių statybos techninis projektas, gautas statybų leidimas.

Projektu bus siekiama sukurti mineralinio vandens panaudojimo infrastruktūrą poilsiui bei turizmui ir išplėsti kurorte teikiamų viešųjų paslaugų spektrą. Projekto įgyvendinimo metu bus atkurtas istorinis Birutės šaltinis, sutvarkytos prieigos prie šaltinio, rekonstruotas Druskupio upelio žemupys bei sutvarkyta aplinka prie sanatorijos „Tulpė“ istorinių purvo gydyklų, pastatytas naujas mineralinio vandens inhaliacijoms skirtas pastatas vietoje avarinės būklės medinės sporto salės. Tarybos nariai sprendimui pritarė.

Posėdyje buvo patikslintos biudžeto pajamos ir išlaidos, perskirstytos lėšos.

Birštono miesto tvarkymo tarnybos direktorius Algirdas Kederys pateikė informaciją apie pasiruošimą žiemos slidinėjimo sezonui.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close