„Rojaus obuoliukai“ žiūrovų nenuvylė

Lapkričio 29 ir 30 dienomis birštoniečiai turėjo progą puikiai praleisti laiką kultūros centre, kur vyko XIII suaugusiųjų mėgėjų teatrų festivalis „Rojaus obuoliukai“.

Penktadienį po šventės atidarymo scenoje pasirodė Trakų Karališkasis teatras ir suvaidino spektaklį pagal S. Mrožeko pjesę „Našlės“, kurį režisavo Robertas Čuta.

Šeštadienis buvo gausesnis spektaklių. Pirmieji savo vaidinimą žiūrovams pristatė Utenos kultūros centro lėlių teatras „Zuikis Puikis“. Tai buvo Reginos Katinaitės –Limpeckienės inscenizacija pagal Brolių Grimų pasaką „Trys verpėjos“. Spektaklį režisavo Janina Baldauskienė. Šakių kultūros centro Zanavykų teatras į festivalį atvežė pastatymą A. P. Čechovo apysakų motyvais „Nedoras vaikas“, kurį režisavo Gražina Guzovijienė.

Paskutiniai šiame gražiame festivalyje pasirodė šventės šeimininkai Birštono kultūros centro teatro grupė, vadovaujama režisieriaus Rimanto Jacunsko. Birštoniečiai puikiai suvaidino spektaklį pagal A. P. Čechovo kūrinį „Meška“. Jiems vaidinant salėje buvo labai mažai laisvų vietų. Vaidinimas labai patiko visiems žiūrovams, tad jam pasibaigus scenoje vos betilpo visi norintys pasveikinti aktorius ir įteikti jiems gėlių.

Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius džiaugėsi, kad susirinko tiek daug žmonių, kurie pamatė puikius pastatymus, džiaugėsi mūsų artistų sugebėjimais. Kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis irgi dėkojo visiems festivalio dalyviams, pasidžiaugė geru Birštono kultūros centro artistų pasirodymu.

Utenos kultūros centro režisierė birštoniečius pamalonino sakydama: „Jeigu būtume nežinoję, kad vaidina aktoriai mėgėjai, būtume sakę, kad tai tikro teatro pastatymas“.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close