Merei įteiktas „Auksinio fenikso“ apdovanojimas

Lapkričio 29 dieną Anykščių kultūros centre vyko didžiausios šalies kultūrinės bendruomenės – Lietuvos kultūros centrų asociacijos – apdovanojimų „Auksinis feniksas“ renginys. Iškilmingos ceremonijos metu Birštono savivaldybės merei Nijolei Dirginčienei buvo įteiktas „Metų kultūros politiko“ apdovanojimas.
„Auksinis feniksas“ – tai svarbiausias Lietuvos kultūros centrų asociacijos ir vienas reikšmingiausių visos šalies  apdovanojimų kultūros srityje. Šio apdovanojimo tikslas – pagerbti fizinius ar juridinius asmenis, nusipelniusius šalies kultūros kūrimui, plėtrai, perdavimui, saugojimui bei kultūros centrų sistemos vystymuisi, tobulinimui ir viešinimui. „Auksiniai feniksai“ teikiami geriausiesiems: „Geriausiam metų kultūros centro vadovui“; „Geriausiam metų kultūros ir meno kūrėjui“; „Geriausiam metų kultūros centro partneriui“;  „Metų kultūros mecenatui ar rėmėjui“ ir „Metų kultūros politikui“.
Atsiimdama garbingą apdovanojimą, Birštono savivaldybės merė teigė: „Dėkoju Lietuvos kultūros centrų asociacijai už tokį garbingą ir reikšmingą įvertinimą. Man labai malonu, kad pastebėjote ir įvertinote mano veiklą Birštono kurorto kultūros srityje.  Džiaugiuosi, kad pastaraisiais metais pavyko sėkmingai įgyvendinti kultūros renginiams skirtos infrastruktūros atnaujinimo ir plėtros projektus, puoselėti prasmingą istoriją ir ilgametes tradicijas turintį Birštono kurorto kultūrinį gyvenimą.

Šis „Metų kultūros politiko“ apdovanojimas įpareigoja ir toliau tęsti pradėtus darbus: išsaugoti ir skatinti kultūrinių renginių – festivalių, koncertų, parodų, plenerų, kūrybinių dirbtuvių, menų akademijų – Birštone tradicijas, organizuoti aukščiausios kokybės renginius, stengtis, kad kurortas ir toliau išliktų įvairių meno formų sklaidos vieta, sulaukiančia svečių, meno gerbėjų iš Lietuvos ir užsienio“.

Merę šiam garbingam apdovanojimui pasiūlė Birštono kultūros centro direktorius Zigmas Vileikis. Merė N. Dirginčienė ir visa Savivaldybės taryba skiria didelį dėmesį švietimui ir kultūrai. Šiais metais visi kultūros darbuotojai džiaugėsi, o kitų savivaldybių kultūros centrų su pavydu kalbėjo apie tai, kad iš savivaldybės biudžeto buvo skirta padori suma įsigyti fortepijonui. Instrumentas stovi reprezentacinėje kurorto vietoje – kurhauze.

Garbingi apdovanojimai „Auksinis feniksas“ šalyje buvo įteikti antrą kartą. Pernai šie apdovanojimai pirmą kartą, švenčiant Lietuvos kultūros centrų asociacijos veiklos dešimtmetį, iškilmingai buvo įteikti Vilniaus Rotušėje. Nuo šių metų šio garbaus apdovanojimo įteikimo ceremonija keliaus po Lietuvą, kas penkeri metai vis sugrįždama į šalies sostinę Vilnių. Teisė ir garbė surengti „Auksinių feniksų“ įteikimo šventę suteikiama praėjusių metų „Geriausio metų kultūros centro vadovo“ nominacijos laimėtojui. 2013 metais ši nominacija įteikta Lazdijų rajono savivaldybės kultūros centro direktoriui Arūnui Sujetai, todėl kitais metais apdovanojimai „Auksinis feniksas“ bus surengti Lazdijuose.

 

Pagal Birštono savivaldybės informaciją parengė Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close