„Vilties paukštė“ Birštono scenoje

Lietingą lapkričio 13-ąją susirinkusiuosius Birštono kultūros centre sušildė ir atgaivino graži ir smagi neįgaliųjų draugijų mėgėjų kolektyvų šventė „Vilties paukštė 2013“. Į Birštoną pasilinksminti kartu su savo kolegomis ir draugais atvyko net 12 neįgaliųjų meno kolektyvų.

Šventės dalyvius pasveikino Birštono kultūros centro renginių organizatorė Roma Žentelienė ir Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius.

Pirmieji į sceną išėjo renginio šeimininkai, Birštono neįgaliųjų moterų ansamblis „Sugrįžki, jaunyste“, vadovaujamas Romos Zdanavičienės. Vėliau pasirodė Alytaus rajono neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Šypsena“, kurį renginio vedėja pristatė kaip daug koncertuojantį ne tik Lietuvoje, bet ir netolimame užsienyje. Druskininkų savivaldybės neįgaliųjų draugijos ansamblis „Rasa“ pradėjo savo pasirodymą daina pagal Justino Marcinkevičiaus žodžius „Lopšinė gimtinei ir motinai. Kalvarijos savivaldybės neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Viltis“ džiugino skambiomis dainomis, o Kazlų Rūdos neįgaliųjų draugijos ansamblis „Sidabrinė gija“ pristatė programą „Metų kaita“. Gražia dzūkiška šnekta į susirinkusiuosius kreipėsi Lazdijų rajono neįgaliųjų draugijos ansamblio vadovas Romas Mazėtis, atvežęs į Birštoną puikią programą „Sudie, vasarėle“. Iš Marijampolės atvyko net du neįgaliųjų meno kolektyvai. Pirmieji į sceną vežimėliais įvažiavo I grupės neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Girnos“, o po jų pasirodė Marijampolės savivaldybės neįgaliųjų draugijos folkloro ansamblis „Gija“. Iš tolimojo Panevėžio atvyko neįgaliųjų draugijos mišrus vokalinis ansamblis „Jovaras“, Šakių rajono neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Siesartis“, Varėnos savivaldybės neįgaliųjų draugijos meno kolektyvas „Atgaiva“ ir Kazlų Rūdos savivaldybės neįgaliųjų draugijos kapela „Jankai“ užbaigė sceninį prisistatymą. Vėliau vyko smagi vakaronė, kurioje šurmuliavo smagios seniai nesimačiusių žmonių kalbos.

Kaip sakė Birštono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Julija Senavaitienė, šis renginys keliauja per Lietuvą. Norinčiųjų apsilankyti Birštone buvo labai daug, tačiau visų priimti nebuvo galimybės. Keletą metų Birštone tokios gražios neįgaliųjų šventės nebuvo, tad, pasak J. Senavaitienės, reikėjo vėl suorganizuoti ir pratęsti senas tradicijas.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close