Lapkričio 8 dieną buvo sukviestas neeilinis Birštono savivaldybės tarybos posėdis. Jame dalyvavo 15 Tarybos narių, darbotvarkėje numatyti apsvarstyti du klausimai.

Prieš prasidedant posėdžiui, buvo pasveikintas Tarybos narys Aleksandras Gorinas, šį mėnesį švenčiantis gimtadienį.

Merė Nijolė Dirginčienė pristatė savo naują padėjėją Neringą Grigarienę, kuri pradėjo eiti šias pareigas nuo lapkričio 7 dienos. Tarybos nariai klausimų naujai darbuotojai neturėjo, nes Neringa prieš išeidama vaiko auginimo ir priežiūros atostogų dirbo Tarybos sekretore.

Neeilinis posėdis buvo sušauktas dėl Birštono savivaldybės tarybos 2013 metų spalio 25 dienos sprendimo Nr. TS-180 pakeitimo.

Sprendimas dėl Birštono savivaldybės tarybos2013 m. balandžio 26 d. sprendimo Nr. TS-93 „Dėl Birštono savivaldybės kelių priežiūros ir plėtros programos 2013 metų tikslinio finansavimo lėšų paskirstymo“ pakeitimo ir Birštono savivaldybės2013 m. rugpjūčio 23 d. sprendimo Nr. TS-142 „ Dėl Birštono savivaldybės tarybos2013 m. balandžio 26 d. sprendimo Nr. TS-93 „Dėl Birštono savivaldybės tarybos kelių priežiūros ir plėtros programos2013 m. tikslinio finansavimo lėšų paskirstymo“ pakeitimo“ pripažinimo netekusiu galios.

Sprendimo projektą pateikusi Savivaldybės administracijos Ūkio, turto ir kaimo plėtros skyriaus vedėjo pavaduotoja Jovita Tirvienė informavo, kad yra gauta papildomai lėšų iš LR kelių direkcijos (43 200 Lt), kurias reikia nedelsiant įsisavinti.  Jos skirtos Kelių priežiūros ir plėtros programos2013 m. Birštono savivaldybės vietinės reikšmės keliams ir gatvėms tiesti ir taisyti bei prižiūrėti ir saugaus eismo sąlygoms užtikrinti. Todėl būtina patikslinti spalio 25 dieną priimtą sprendimą dėl vietinės reikšmės kelių remonto, įtraukiant naujame kvartale esančią Mokyklos gatvę. Šioje gatvėje reikia įrengti vandens pralaidas ir atlikti žemės darbus.

Merė pažymėjo, kad naujame mikrorajone yra problemų dėl kelių, nes kai kurie žmonės jau gyvena, o privažiavimas prie namų labai prastas. Administracija dėl to yra gavusi ne vieną gyventojų skundą. Administracijos direktoriaus pavaduotojas Ramūnas Noreika pastebėjo, kad būtina patvarkyti šią gatvę, nes kol bus parengtas galutinis techninis projektas, praeis keli metai. Atsiradus lėšų, jos bus panaudotos  Mokyklos gatvei patvarkyti, ir žmonės turės nors kiek geresnius kelius.

Buvo paminėta, kad gatvės sutvarkymui gautų lėšų bus mažoka, todėl teks prisidėti ir savomis. Tarybos nariai šiam sprendimo projektui pritarė.

Dar posėdyje buvo kalbama apie bendradarbiavimo sutarties tarp LR Birštono savivaldybės ir Baltarusijos Respublikos Ašmenos vykdomojo komiteto pasirašymą. Taryba nutarė, kad lapkričio 15 d. nuvykus į Ekonomikos forumą bus galima pasirašyti šią sutartį, juolab, kad ketinimų protokolas pasirašytas jau senokai.

Taryba įgaliojo merę ar jos įgaliotą asmenį pasirašyti sutartį. Tarybos nariai šiam sprendimui pritarė vienbalsiai.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close