Užsukus į Birštono viešąją biblioteką, pirmajame aukšte esančiame Vaikų ir jaunimo skyriuje girdėjosi linksmas šurmulys. Kas gi čia vyksta, kad taip visiems smagu?

Kadangi dabar trumpos mokinių rudens atostogos, jaunieji birštoniečiai praleisti popietės užsuka į biblioteką. O čia vieni sėdi prie kompiuterių ir žaidžia žaidimus, kiti klausosi muzikos, treti varto knygas ir išsirenka sau patinkančias. Bibliotekoje yra ką veikti visiems. Tačiau kartais vaikai nori ir bendrų užsiėmimų, pabendravimo.

Kai netikėtai užsukau į bibliotekos vaikų ir jaunimo skyrių, vedėja Nijolė Raiskienė su vaikais buvo įsijautę į viktoriną: atsakinėjo į klausimus ir skaičiavo taškus.

Apie šitą jaunųjų bibliotekos lankytojų susibūrimą papasakojo N. Raiskienė, o jai pritarė aplink susispietę vaikai.

– Per atostogas vaikai ateina į biblioteką ir kiekvienas randa sau tinkamą užsiėmimą. Tačiau reikia ir nuo kompiuterio pailsėti, ir visiems kartu surengti kokį renginuką. Šiandien vykstanti viktorina „Pasuk galvelę per atostogas“ surengta pačių vaikų iniciatyva. Jie ir klausimus, mįsles ir užduotis sugalvojo, netgi prizų atsinešė, – džiaugėsi vaikų ir jaunimo skyriaus vedėja.

Viktorinos klausimai tikrai buvo įdomūs, o kai kurie netgi sukti. Rado juos vaikai skaitydami knygas, sugalvojo patys ar padedami šeimos narių. Be to, ir bibliotekos darbuotojos neliko nuošalyje. Daug įvairių klausimų turėjo kiekvienas, tačiau daugiausia jų pririnko Austėja, Emilija, Žilvinas. Štai keletas iš jų: „Kokios populiariausios V. Rašicko knygos? Kada būna Kūčios? Išvardinkite 5 Nijolės Kepenienės knygas. Kokio rašytojo gimtadienis yra tarptautinė vaikų knygos diena? Kiek stora knyga „Haris Poteris ir fenikso brolija“ turi puslapių?“

Į viktorinos klausimus neatsakysi ir užduočių neįvykdysi, jeigu nieko nežinosi. O jeigu nori pasirodyti gudrus ir laimėti prizą, turi skaityti knygas ir daug žinoti.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close