Spalio 29 dieną Birštono bendruomenės namuose vyko tradicinė , jau 11-oji Birštono meno mokyklos dizaino studijos kartu su partneriais surengta Vėlinių puokščių ir vainikų paroda. Joje dalyvavo meno mokyklos mokiniai, vaikų lopšelio darželio „Vyturėlis“ ugdytiniai bei daug „Bočių“ bendrijos narių, kurie įvairiomis technikomis pynė gyvos ir negyvos gamtos elementais puoštus Vėlinių vainikus. Į renginį atvyko ir Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius.

Po parodos visi akcijos dalyviai įprastiniu maršrutu nuėjo į Birštono senąsias kapines. Renginyje dalyvavęs J. Aleksandravičus pasidžiaugė šia gražia akcija, vykstančia jau daug metų. Vicemeras paragino visus susirinkusius, ypač mažuosius akcijos dalyvius, saugoti savo gyvybes, tinkamai ir prasmingai gyventi, kad nuveikti darbai ilgai išliktų gyvųjų atmintyje.

Vaikai ir suaugusieji pasklido po kapines, ieškodami senų, nelankomų kapelių, ir ant jų padėjo pačių sukurtas puokštes ir uždegė atminimo žvakeles.

Birštono senosios kapinės uždarytos, jose nebelaidojama nuo 1963 m. Šioje amžino poilsio vietoje ilsisi nemažai žymių Birštono kurorto žmonių, prisidėjusių prie miestelio suklestėjimo ir vystymosi. Čia ilsisi knygnešys Kajetonas Sviderskis, kunigai P. Sakalauskas ir K. Meškėnas, žinomas girininkas A. Katelė, „Bočių“ ir tremtinių iniciatyva yra prižiūrimas simbolinis rezistentų kapas.

Visų Šventųjų dienos išvakarėse Birštono savivaldybės merės pavaduotojas Juozas Aleksandravičius ir Savivaldybės sekretorė Dovilė Adamonytė aplankė Birštono garbės piliečių kapus. Savivaldybės atstovai uždegė žvakes ir padėjo gėlių ant Birštono garbės piliečio, ilgamečio Birštono savivaldybės vadovo Antano Serafino Zenkevičiaus kapo Birštono kapinėse ir Birštono garbės piliečio, buvusio Lietuvos Respublikos Seimo nario Juozo Palionio kapo Nemajūnų kapinėse.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close