Robertas Travkinas – geriausias Birštono šachmatininkas

Praėjusį pirmadienį Birštono sporto centre vyko šachmatų turnyro, skirto karaliaus Mindaugo vardo dienai, nugalėtojų apdovanojimas.

 

Šachmatų būrelio treneris Kazys Lukošius pasidžiaugė, kad turnyre dalyvavo 28 įvairaus amžiaus žaidėjai. Turnyro eiga buvo permaininga. Jaunieji šachmatininkai savo išmanumu lenkia ir vyresnius, daugiau patyrusius žaidėjus.

Tiesa, būrelio vadovas paminėjo, kad kai kurie žaidėjai bijo turnyrų, labai jaudinasi. K. Lukošiaus nuomone, žaisti reikia atsipalaidavus, savo malonumui.

Šachmatų žaidimas vyko keturiose lygose, pagal žaidėjų pajėgumą ir galimybes. Pirmoje lygoje visada susiremia stipriausi šachmatininkai. Čempionu tapo gimnazistas Robertas Travkinas, surinkęs 9,5 taško. Puse taško nuo lyderio atsiliko Kazimieras Senavaitis (9 tšk.), o nuo jo dar puse taško atsiliko daugkartinė šachmatų turnyrų nugalėtoja Danutė Urbanavičiūtė, kuriai atiteko trečioji vieta.

Antroje lygoje pirmąją vietą laimėjo Linas Andriekus, antrąją – Raimondas Karvelis, trečiąją – Antanas Tankevičius.

Trečioje lygoje pirmavo Kajus Užkurnys, antrąją vietą užėmė Kostas Lėckas, o trečiąją – Aurimas Mikulevičius.

Ketvirtoje lygoje žaidė jauniausi šachmatų būrelio nariai. Jų pasiekimai ypač  džiugina trenerį, nes vaikai gabūs, tik labai judrūs ir ne visada moka susikaupti.

Pirmoji vieta šioje lygoje atiteko Tadui Andriekui, antroji – Matui Černevičiui, o trečioji – Justui Andriekui.

Šachmatų būrelį lanko trys broliai Andriekai, visi yra perspektyvūs žaidėjai. Juos labai palaiko mama, skatindama užsiimti šiuo intelektualiu žaidimu. Trenerio nuomone, kai vyks šachmatų šeimų turnyras, Andriekų šeima bus kietas riešutėlis daugkartiniams šeimų turnyrų nugalėtojams Černevičiams.

Atkakliausio turnyro žaidėjo prizas atiteko Deividui Džervui.

Sveikindama nugalėtojus ir įteikdama jiems diplomus, jų laimėjimais džiaugėsi ir Birštono savivaldybės administracijos kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Angelė Žiūraitienė. Vedėja padėkojo ir treneriui K. Lukošiui, kad jis ne tik moko vaikus žaisti šachmatais, bet vykdo ir edukacinę veiklą, moko gražaus bendravimo ir pagarbos vienas kitam.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close